Witam
Czy jest tu jeszcze jakis amator biegania który był w tamtych rejonach i mógłby polecić dobre trasy? Co by wzdłuż główniej drogi nie biec
joaszy napisał(a):Witam, w tym roku jadę po raz pierwszy do Chorwacji, na 90 % jestem zdecydowana na Makarską. Pytanie do tych, co byli w Makarskiej - czy ulica Kipara Mestrovica 25 jest daleko od plaży? Niby google earth mi pokazuje, że 500 metrów, ale chciałabym wiedzieć, co to za okolica, czy ok, czy nie bardzo, i czy faktycznie idzie się normalnym krokiem z leżakiem/torba plażową w dloni 5 minut, 10 minut...? i czy w linii prostej faktycznie wychodzi się na plażę taka normalną, tzn. żwirkową, ale do opalania/kąpania się i czy wejście na nią jest bezpłatne?
Drugie pytanie: czy ceny (posiłków, zakupów - takich ze średniej półki, nie kaczka w pomarańczach ale i nie konserwa itp.) w Makarskiej są porównywalne jak w PL, niższe, wyższe?
czy jeśli chodzi o tłok,ludzi, atrakcje, można porównać np. z polskim Sopotem?
Mam nadzieję, że odpowiecie
amal napisał(a):Powiem tak rewelacja
Jak dla mnie Makarska warta każdej wydanej złotówki, każdego przejechanego km i każdej przejechanej godziny, a było ich 14h. Przede wszystkim zabierzcie ze sobą sprzęt do nurkowania (maska, płetwy, rurka), mozna tez kupic na miejscu.
Jak jeść rybę to tylko w porcie na statku, codziennie świeża, ale po 19 po prostu rewelacja. Na kamerce czasami widac ten statek
Nie ma co sie rozpisywac, wiekszosc rzeczy zostala juz napisana, jak ktos chce to mam namaiary na fajne lokum 50m od morza, 300m od centrum, np. 45euro za 3 osoby . W razie pytan piszcie na pw lub maila.
P.S.
Własnie pisze z Makarskiej
Witam proszę o namiary na te lokum 50 m od morza
Pozdrawiam
Pozdrawiam i zachecam do wyjazdu.
euromissile napisał(a):amal napisał(a):Powiem tak rewelacja
Jak dla mnie Makarska warta każdej wydanej złotówki, każdego przejechanego km i każdej przejechanej godziny, a było ich 14h. Przede wszystkim zabierzcie ze sobą sprzęt do nurkowania (maska, płetwy, rurka), mozna tez kupic na miejscu.
Jak jeść rybę to tylko w porcie na statku, codziennie świeża, ale po 19 po prostu rewelacja. Na kamerce czasami widac ten statek
Nie ma co sie rozpisywac, wiekszosc rzeczy zostala juz napisana, jak ktos chce to mam namaiary na fajne lokum 50m od morza, 300m od centrum, np. 45euro za 3 osoby . W razie pytan piszcie na pw lub maila.
P.S.
Własnie pisze z Makarskiej
Poproszę namiar na lokum
Pozdrawiam i zachecam do wyjazdu.
amal poprosilbym Cie na pw namiar na tą kwatere i z gory dzieki
szalonaona77 napisał(a):Witam
Czy jest tu jeszcze jakis amator biegania który był w tamtych rejonach i mógłby polecić dobre trasy? Co by wzdłuż główniej drogi nie biec
figusek napisał(a):Podłączę się z pytaniem, czy w Makarskiej nadal czynna jest drogeria DM i czy jest to duży sklep? Na stronie internetowej jest oznaczona, ale wolę się upewnić
irreversible napisał(a):figusek napisał(a):Podłączę się z pytaniem, czy w Makarskiej nadal czynna jest drogeria DM i czy jest to duży sklep? Na stronie internetowej jest oznaczona, ale wolę się upewnić
Jest, jest. Fajnie wyposażona, lokal mniejszy niż Rossmann ale jest sporo ciekawych rzeczy
Byłam w Makarskiej, mieszkałam w hotelu przy ul. Rudera Boskovica, która jest przedłużeniem ulicy Kipara Mestrovica. Ja z hotelu na plażę szłam ok. 3 minut.
joaszy napisał(a):Byłam w Makarskiej, mieszkałam w hotelu przy ul. Rudera Boskovica, która jest przedłużeniem ulicy Kipara Mestrovica. Ja z hotelu na plażę szłam ok. 3 minut.
Życzę udanego wypoczynku.
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne