krzychoo90 napisał(a):Witam
Wybieram się 23 sierpnia do Makarskiej (już zarezerwowane pokoje! )
Jadę z biurem podróży (przejazd + hotel z wyżywieniem). Hotel PALMA
Mam pytanie do Was na jakie wycieczki można się udać z Makarskiej? co polecacie? wiem, że można udac się do Splitu, Dubrovnika, na rafting, Wyspa Brać chyba niedaleko, coś jeszcze? i czy na miejscu są jakieś punkty informacyjne, które udzielą informacji gdzie można wyklupić taką wycieczkę? albo jakieś biura? W Rimini było pełno takich biur oferujących wycieczki. Pytam bo biuro z którym jedziemy nie gwarantuje wycieczek fakultatywnych (jakieś mają być, ale nie ma gwarancji)
W 2013 roku byłam w Makarskiej właśnie w hotelu PALMA. Możesz zajrzeć do mojej relacji RELACJA Chorwacja - miłość od pierwszego wejrzenia, zobrazowanej filmami. Opisałam tam również wycieczki, które zaliczyliśmy, a było ich dużo.
W 2014 roku byłam w niedalekim Omišu. Z tego pobytu również sporządziłam relację RELACJA: Omiš 2014 - ZipLine i inne atrakcje (filmy). Tam są opisane wycieczki, które można zrealizować także z Makarskiej. Osobiście polecam Dubrownik, Split, Trogir, Omiš, rejs statkiem na wyspy, rejs po Cetinie, a z ekstremalnych atrakcji oczywiście ZipLine.
Jak wyjdziesz z hotelu PALMA i skierujesz się w lewo, to po kilkunastu metrach wyjdziesz na ul. kralija Zvonimira i przy tej ulicy (zaraz z wprost ścieżki, którą będziesz szedł" jest agencja turystyczna organizująca różne wycieczki. https://www.google.pl/maps/@43.297016,17.016119,3a,75y,192.29h,69.92t/data=!3m4!1e1!3m2!1s8BvbQ9X2weyYGgU8ibJfhw!2e0!6m1!1e1
W zeszłym roku, jak odwiedziłam ten hotel (zaprzyjaźnieni recepcjoniści), to widziałam w lobby tablicę ogłoszeń z listą wycieczek fakultatywnych, które są organizowane przez biura podróży organizujące pobyty w tym hotelu. Myślę, że coś dla siebie znajdziesz. Ale do Splitu, czy Omišu to można spokojnie jechać na własną rękę (wyjazd do Splitu autobusem opisałam w relacji "Omiš 2014").
krzychoo90 napisał(a):Drugie pytanie o lokalizację hotelu PALMA. Czy w/w hotel znajduje się w centrum, jak daleko do centrum? blisko promenady?
Dziękuję za odpowiedzi
Tutaj masz link do usytuowania hotelu. Ten prześwit za drzewami to już plaża.
Hotel stoi między blokami, więc widoku na morze nie ma, ale przed hotelem są piękne palmy, za to z drugiej strony jest wspaniały widok na góry.
https://www.google.pl/maps/place/Makarska,+Chorwacja/@43.298032,17.015937,3a,75y,241.55h,75.27t/data=!3m4!1e1!3m2!1sr9-u-iPa_HqSH8I9B_xbgQ!2e0!4m2!3m1!1s0x134aee6e8952db23:0xa922454b4400a59b!6m1!1e1