akwarysta6 napisał(a):Witam, w Makarskiej będziemy w okresie od 29.06 do 10.07.2015r. Planujemy między innymi wycieczkę do Mostaru i na wodospad Kravica. Mam pytanie, czy jadąc z Makarskiej do BiH będę jechał jakimiś płatnymi drogami? Czy na miejscu mogę płacić w euro, czy muszę mieć miejscową walutę. Pozdrawiam.
Konik napisał(a):akwarysta6 napisał(a):Witam, w Makarskiej będziemy w okresie od 29.06 do 10.07.2015r. Planujemy między innymi wycieczkę do Mostaru i na wodospad Kravica. Mam pytanie, czy jadąc z Makarskiej do BiH będę jechał jakimiś płatnymi drogami? Czy na miejscu mogę płacić w euro, czy muszę mieć miejscową walutę. Pozdrawiam.
Nie będziesz płacił za płatne drogi przy założeniu że pojedziesz Magistralą Adriatycką ( chorwacka -Jadranska Magistrala ) - droga nr 8 - wybrzeżem Chorwacji. Przejście graniczne w Metkovic , obowiązkowo zielona karta. Watro po drodze odwiedzić Madjugorie i dopiero później do Mostaru. Widoki zapierające dech w piersiach. Pozdrawiam.
lukaszh5 napisał(a):lukaszh5 » 27.02.2015 15:18
Witam.
Ja mam pytanko troszke z innej beczki lecz także o Makarską.
Czy jadąc od 20 czerwca do Makarskiej zastanę tam już tłumy ludzi ?
Wszystki puby i imprezy będą pootwierane tak jak w sezonie?
jak501 napisał(a):Dan_78 napisał(a):
Grota na półwyspie św. Piotra nieczynna, ale nie wiem czy ona w ogóle działa.
od trzech - czterech lat nieczynna w ogóle
pawelli napisał(a):a może wystarczy przeczytać to: makarska-kompendium-wiedzy-subiektywne-t19403.html#p283471
gregter napisał(a):Wybieram sie z zona na poczatku wrzesnia z Oskarem na zwiedzanie/wypoczynek do Makarskiej i dzieki waszym informacjom mysle ze bedzie to udany urlop. Dlatego w tym okresie ze plaza/slonce nas nie interesuja(mamy to prawie caly rok)a i spokoj tez wazny(wiek emerytalny). Jak ktos jedzie w tym terminie dac namiary , spotkamy sie na piwku i moze gdzies razem wybierzemy sie na wycieczki. Do zobaczenia na promenadzie w Makarskiej.
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne