napisał(a) kamissia89 » 20.09.2014 12:41
Witam:) obecnie przebywamy w podróży ze znajomymi w Makarskiej. Co mogę powiedzieć to:
1. Lody pyszne są ale zależy jakie kto smaki lubi - niektóre bardziej smakują inne mniej. ja osobiście polecam straciatellę i don vito - mówię o smakach. Najlepsze jadłam idąc w stronę latarni morskiej przy restauracji EUROPA GRILL cena 5 kn za gałkę - gałka solidna i smaczna.
2. Co do restauracji to jedzenie polecam właśnie w tej restauracji GRILL EUROPA jak latarnię będziecie mieć na wprost to knajpa jest po lewej a po prawej macie morze. - pierwsze nasze wrażenie było następujące: tania knajpa - ale miło się zaskoczyliśmy: obsługa super, pan właściciel przemiły i sympatyczny. Zjedliśmy rybną platę dla 2 osób - 2 makrele, 1 lubin, 4 kalmary, ogromna ilość frytek i surówka - za to zapłaciliśmy 110 kn znajomi wzięli pizzę i smażone kalmary też w zestawie i zapłacili 70 kn - cena myślę bardzo dobra a porcje ogromne. Na odchodnym zostaliśmy poczęstowani regionalną śliwowicą>:)Gorąco polecamy wszystkim to miejsce. Ceny przystępne w porównaniu z resztą restauracji przy promenadzie a poza tym ryby wszyscy i tak biorą z kutrów.
3. Jeśli kupować ryby to najlepiej rano z kutrów ale trzeba rzeczywiście być tak przed 6 żeby złapać fajne okazy za małą cenę - koło 7 zostają juz sardynki - ale i tak były przepyszne.
4. Zgodnie z sugestiami spróbowaliśmy wcześnie pizzy jumbo - cena 50 kn ale smak okropny - szynka jak konserwowa - obrzydlistwo:(
5. Jak chcecie kupić rakiję zwykłą lub smakową, oliwę czy figi polecam panią na targu warzywnym w rynku - taka zaraz przy wejściu;) polecił nam ją pan właściciel z restauracji - rakija nie stoi u niej na górze - trzeba się o nią zapytać:) wiecie znajdzie się:P cena obecnie tj. wrzesień 2014 - 40kn za litr:)
6. Noclegi jak jedziecie poza sezonem tj wrzesień maj itp to nie warto rezerwować. My pojechaliśmy w ciemno i od razu znaleźliśmy super apartament 100 m od morza - cena 50 E/4 ososby/1 noc.
Jak macie pytanka piszcie może coś podpowiem - ale pamiętajcie każdy ma swój gust, ja tylko polecam to co nam smakowało i co pasuje.