Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

MAKARSKA - KOMPENDIUM WIEDZY (subiektywne ;-) )

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
klopot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) klopot » 14.09.2013 21:12

cherrycokecola napisał(a):Witam, chcialbym zapytac kogos kto jest obecnie w Makarskiej...jak z liczbą ludzi? dalej tłumy ? bede od nastepnego tygodnia i nie wiem na co sie nastawiac:) Pozdrawiam

Zależy czego oczekujesz?
paulakp
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) paulakp » 06.10.2013 15:29

Witam mam pytanie czy z Makarskiej sa wycieczki np autokarem lub statkiem do Dubrownika i czy musze miec paszporty ażeby pojechac do Dubrownika? Prosze o odpowiedz. Pozdrawiam
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 06.10.2013 15:33

Nie musisz mieć nawet jednego paszportu, nie mówiąc o paszportach 8)
paulakp
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) paulakp » 06.10.2013 17:25

Bardzo dziekuje za odpowiedz. (pisząc paszporty w liczbie mnogiej myślalam o mojej 5 osobowej rodzinie) ktoś mi mówił, że należy miec paszport bo się jedzie przez obszar BiH.
A czy są z Makarskiej wycieczki statkiem do Dubrownika?
Pozdrawiam
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 06.10.2013 17:41

paulakp napisał(a):Bardzo dziekuje za odpowiedz. (pisząc paszporty w liczbie mnogiej myślalam o mojej 5 osobowej rodzinie) ktoś mi mówił, że należy miec paszport bo się jedzie przez obszar BiH.
A czy są z Makarskiej wycieczki statkiem do Dubrownika?
Pozdrawiam

Powiedz temu komuś, żeby nie robił siary tylko poczytał w necie odpowiednie strony a nie Superekspres :) :)
http://pl.ambasadabih.pl/sekcja-konsula ... tania-nzp/
I nie słuchaj głupot, że "na tranzyt" do Dubrovnika nie potrzeba ZK jeśli jedzie się samochodem...
Co do wycieczek to się nie wypowiadam, zapewne jakieś są. Są tu fachowcy od tej części Cro.
Tu coś jest ;)
http://www.makarskainfo.com/hr/izleti.htm
Tu rozkład jazdy z dworca autobusowego w Makarskiej. Autobusy dalekobieżne.
http://www.buscroatia.com/hr/pretraga-r ... vnik&d=&t=
izu.95
Autostopowicz
Re: Koszt urlopu w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) izu.95 » 14.04.2014 09:54

Witam,
w tym roku mam zamiar wybrać się na wakacje do Makarskiej. Czy opłaca się mieszkanie w centrum czy lepiej w pobliskiej miejscowości? Interesuje mnie całkowity koszt, 2 osoby (7 dni)
Bartender
Podróżnik
Plaża Makarska

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bartender » 16.04.2014 20:01

Witam, wybieram sie w tym roku po raz 3 do Chorwacji i po raz kolejny do Makarskiej. Chiałbym zapytać czy ktoś z forumowiczów kojarzy w którym miejscu znajduję sie plaża z nagrania dokładnie 3'44'' i dalej, byłbym wdzieczny za wskazanie na google map lokalizacji.
Zdenek35
Croentuzjasta
Re: MAKARSKA RIVIERA 2014

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zdenek35 » 04.05.2014 17:06

Czy waszym zdaniem jest sens zabierać rowery w okolice Dalmacji dokładniej w rejon Makarskiej?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 04.05.2014 17:15

Zdenek35 napisał(a):Czy waszym zdaniem jest sens zabierać rowery w okolice Dalmacji dokładniej w rejon Makarskiej?

Chyba warto >>> http://www.bikemap.net/hr/regional/Croa ... 71/terrain
Zdenek35
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zdenek35 » 04.05.2014 17:18

He he
Jak zwykle na Janusza zawsze można polegać.

Pozdro :arrow:
adi_tiger
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) adi_tiger » 13.05.2014 00:50

Makarska ... MASAKRA..
W tym roku już prawie rezerwowałem wyspę KRK. Usiedliśmy spokojnie z dziewczyną, zobaczyliśmy zdjęcia z poprzednich wypraw do Makarskiej... i
Wracamy po raz 4 do Makarskiej. Sam nie jestem w stanie wytłumaczyć tego fenomenu. Hałas, ludzi masa, ale miejsce jest niesamowite. Także do zobaczenia w sierpniu :D
pawelli
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelli » 13.05.2014 07:22

Do zobaczenia ! My też tam będziemy w 1 połowie sierpnia.
My tak mamy już 7-my raz ;) hheheheh
pawelli
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelli » 03.06.2014 11:53

ludzie - piszcie na PRIV (PW) - autorka sama pisze że nie śledzi wątku
rafik77
Autostopowicz
Re: Makarska 2014

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafik77 » 03.06.2014 14:20

katiekas napisał(a):Witam wszystkich w 2013 roku byłam w Makarskiej i jak zawsze robię sobie przewodnik co można zwiedzić więc może komuś się przyda. W pliku jest 200 stron na temat Chorwacji, Makarskiej, Jezior Plitwickich i różnych miejsc wartych zwiedzenia wraz z mapkami dojazdu i wszelkimi informacjami. Jeśli ktoś chciałby z niego skorzystać piszcie na priv. Niestety nie mogę go umieścić w linku gdyż nie mam jeszcze długiego stażu na forum.

Witam, czy mogę prosić o plik (adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl)?
Pozdrawiam!!!
pazik
Turysta
Re: Makarska 2014

Nieprzeczytany postnapisał(a) pazik » 03.06.2014 14:46

katiekas napisał(a):Witam wszystkich w 2013 roku byłam w Makarskiej i jak zawsze robię sobie przewodnik co można zwiedzić więc może komuś się przyda. W pliku jest 200 stron na temat Chorwacji, Makarskiej, Jezior Plitwickich i różnych miejsc wartych zwiedzenia wraz z mapkami dojazdu i wszelkimi informacjami. Jeśli ktoś chciałby z niego skorzystać piszcie na priv. Niestety nie mogę go umieścić w linku gdyż nie mam jeszcze długiego stażu na forum.

Witam, czy można także prosić o przesłanie przewodnika adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl z góry dziękuje
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

MAKARSKA - KOMPENDIUM WIEDZY (subiektywne ;-) ) - strona 24
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone