Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

MAKARSKA - KOMPENDIUM WIEDZY (subiektywne ;-) )

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Lelon
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lelon » 16.07.2010 16:57

potwierdzam słowa MYSTIC, też daliśmy się naciągnąć na rejs "all inclusive" z Breli... co prawda innym statkiem ale wyglądało to dokładnie tak jak opisał kolega MYSTIC.

Aha i na małych statkach wcale nie jest lepiej! Wiem bo ten na którym płynąłem był mały i potem żałowaliśmy, że nie płynęliśmy "dużym"... a na końcu okazało się, że to bez różnicy...
vielki
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) vielki » 16.07.2010 20:04

prawda jest taka

- mamy komplet
- a zmieszcza sie jeszcze 4 osoby ?
- 40 sie zmiesci !
- XX kun ...

płyniecie... upał straszny ... masakra
wino było za free ... jakis tani sikacz :/
ale przy porcie faktycznie - muza na full .... laski tancza "patrzcie jak tu fajnie"

a ja sugeruje popatrzec i policzyc ile osob zejdzie ze statku :)
jest to jeden z najgorszych pomyslow jaki mozecie trafic...
ja raz liczyłem i mi sie lody skonczyly - a po chwili juz to nudne bylo :) wiec odpuscilem

Na serio NIE WARTO !

lepiej za te pieniazki na narty wodne lub poociągać sie na spadochronie za motorówka :)
mars2009
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mars2009 » 19.07.2010 08:50

Może na temat rejsu piknik fisz i szarańczy.
Nie dajcie się nabrać na "łapaczy" chodzących po plażach i naganiających na rejs. Możecie ""wtopić".
Nasze B.P. Heins Reizen wynajmuje stateczek, który podpływa do zatoczki w środkowej centrum plaży, a nie nie w porcie.
mars2009
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mars2009 » 19.07.2010 09:32

c.d.
Mieszkaliśmy w Zelence = Zagerbacka 102. Noce były fatalne!!!!!!!!
Jazgot samochodów jadących Jardanką, skuterów pod oknami, śmieciarek nad ranem i cykad (szarańczy) które zaczynały " wrzeszczeć " o godzinie 4:55 - a przestawały o 5:20 i ponownie "wrzeszczały" od 6:00 do wieczora.
Nie wiem czym ta 20 minutowa ciszy była spowodowana. Ale tak było codziennie.
Nigdy już nie pojadę do Makarska, w dzielnicę Zelenka chyba, że zostanę zakwaterowany w bardziej zacisznej dzielnicy.
Crokuski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crokuski » 19.07.2010 09:59

Masz rację, już nie jedź więcej do Makarska.
pawelli
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelli » 19.07.2010 17:00

mars2009 napisał(a):c.d.
Mieszkaliśmy w Zelence = Zagerbacka 102.

Trochę mnie przerażasz - bo będę mieszkał na Zagerbackiej tyle że nr 38.
A niedawno pisali ludzi że na Zelence jest bardzo OK i cicho .... :? :) 8O :o
mars2009
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mars2009 » 19.07.2010 18:39

pawelli napisał(a):
mars2009 napisał(a):c.d.
Mieszkaliśmy w Zelence = Zagerbacka 102.

Trochę mnie przerażasz - bo będę mieszkał na Zagerbackiej tyle że nr 38.
A niedawno pisali ludzi że na Zelence jest bardzo OK i cicho .... :? :) 8O :o

Nie martw się - przeżyjesz - jeśli będziesz miał zamknięte okna i klimę.
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 19.07.2010 18:41

zawsze można zabrać zatyczki do uszu :wink: w razie jakis ekstremalnych hałasów
pawelli
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelli » 19.07.2010 18:53

Nie martw się - przeżyjesz - jeśli będziesz miał zamknięte okna i klimę.

Mam nadzieję :)
Wydawało mi się że to spokojniejsza dzielnica niż Trakace .... okolice rynku (koło straży pożarnej)
pawelli
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelli » 19.07.2010 18:54

hajduczek napisał(a):zawsze można zabrać zatyczki do uszu :wink: w razie jakis ekstremalnych hałasów

Jak będzie się zmęczonym po całym dniu .... to żaden hałas nie przeszkadza.
A poza tym to mieszkam przy dość ruchliwej ulicy - wiec damy radę :lol:
mars2009
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mars2009 » 20.07.2010 07:24

hajduczek napisał(a):zawsze można zabrać zatyczki do uszu :wink: w razie jakis ekstremalnych hałasów

Forum, jak forum, "każdy sobie rzepkę skrobie" a szczególnie terroryści, którzy .......wpieprzają się do każdego wątku i tematu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.07.2010 07:57

mars2009 napisał(a):

Forum, jak forum, "każdy sobie rzepkę skrobie" a szczególnie terroryści, którzy .......wpieprzają się do każdego wątku i tematu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.

Mówisz o sobie pisząc o "terrorystach", "wpieprzaniu" itp. ?

Moja cierpliwość w stosunku do Ciebie a przede wszystkim w stosunku do tonu Twoich wypowiedzi i sposobu odnoszenia sie na forum do innych userów ZOSTAŁA WYCZERPANA.

Mam na myśli:
- posty którymi co jakiś czas obrażasz innych (np. wczorajszy dział do Admina/modów),
- wieczne pretensje o wszystko (od początku Twojej bytności na forum)
- teksty pisane tonem nie znoszącym sprzeciwu,
- Twoją walkę z "chamami", "zboczeniami psychicznymi" i "debilami" na forum ,

Na dzień dobry zółta kartka z terminem do 31.08.2010 r. - zasady znasz
Obrazek

Dyskusji nie zamierzam kontynuować, więc odpowiedź daruj sobie.

Albo bedziesz stosował się do regulaminu na forum a nie kształtował ten regulamin pod siebie albo sie pożegnamy i to w szybkim czasie.

I kilka cytatów z regulaminu:

"Do innych forumowiczów zwracaj się z szacunkiem, nawet jeśli cię denerwują"

"Nie upominaj innych, od tego są moderatorzy"

"Jak znasz odpowiedź na pytanie, to ją napisz, a jak nie znasz, to nie pisz niczego"
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 20.07.2010 08:13

mars2009 napisał(a):

w tym momencie to ja naprawdę nie wiem o co Ci chodzi........w sierpniu jadę do Makarskiej.....prawdopodobnie też na tę ulicę......tak ,że uznałam Twoją informację za przydatną (chociaż narzekanie na cykady jest dziecinne)......podałam swój sposób na hałas,który mam zresztą zamiar w razie czego zastosować.........więc nie rozumiem dlaczego mnie obrażasz...FAQ nie jest Twoim prywatnym wątkiem....takich zresztą nie ma

Pozdrawiam mimo wszystko......i sugeruję meliskę(koncentrat)

admina proszę o ewentualne przeniesienie postu to kosza ...bo nie jest na temat :D
Artur68
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Artur68 » 20.07.2010 10:00

pawelli - mieszkałem dokładnie na Zagrebackiej 38 - CISZA I SPOKÓJ - wczoraj wróciliśmy - jak się trochę ogarniemy ,to możemy odpowiedzieć na kilka pytań.
Pozdrawiamy
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 20.07.2010 10:24

Artur68 napisał(a):pawelli - mieszkałem dokładnie na Zagrebackiej 38 - CISZA I SPOKÓJ - wczoraj wróciliśmy - jak się trochę ogarniemy ,to możemy odpowiedzieć na kilka pytań.
Pozdrawiamy

o Artur wróciłeś :D ....czekałam z pytaniem....oto ono

hajduczek napisał(a):
Artur68 napisał(a):....

Cześć Artur :D czy ja dobrze pamiętam ,że Ty jeździłeś do Makarskiej z Funclubem?czy coś pomieszałam :wink:
Jeśli tak to proszę napisz mi +- gdzie (jaka dzielnica) Funclub ma swoje "mety"(studia ,pokoje...) czy rozrzucone po całej Makarskiej czy może w jakiejś jednej dzielnicy?Moze to właśnie Zelenka?......
pozdrawiam

czyli na Zagrebackiej....ale z Funclubem tak?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

MAKARSKA - KOMPENDIUM WIEDZY (subiektywne ;-) ) - strona 13
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone