Nadialena napisał(a):Czy ktoś korzystał z autobusów międzymiastowych w Makarskiej?
Konkretnie chodzi mi o dostanie się z Makarskiej do Splitu bądź Trogiru, sprawdzałam, że faktycznie są linie autobusowe, ale zastanawiam się gdzie konkretnie w Makarskiej jest wyjazd, czy bilety kupuje się u kierowcy czy wcześniej oraz to czy godziny odjazdów są faktycznie pilnowane, czy różnie to bywa
roman6 napisał(a):Za 2 tygodnie wybieram się do Makarskiej przez biuro podróży. W podstawowej cenie mam tylko śniadania.
Mogę dokupić obiadokolacje przez biuro podróży - koszt ok 10euro (a więc ok 73 kun) za jedną obiadokolację.
Czy za podobną kwotę kupię na miejscu w restauracjach jakiś sensowny posiłek? A może jest tam w tej chwili taniej?
Czy też opłaca się bardziej skorzystać z oferty biura.
Byłem w Chorwacji na Istrii 2 lata temu. Kompletnie już nie pamiętam ile mniej więcej wtedy kosztowały mnie posiłki.
Jedyne co zapamiętałem to że wtedy ceny mieli stosunkowo zbliżone do naszych.
Jak jest teraz w okolicy Makarskiej?
Bravik napisał(a):roman6 napisał(a):Za 2 tygodnie wybieram się do Makarskiej przez biuro podróży. W podstawowej cenie mam tylko śniadania.
Mogę dokupić obiadokolacje przez biuro podróży - koszt ok 10euro (a więc ok 73 kun) za jedną obiadokolację.
Czy za podobną kwotę kupię na miejscu w restauracjach jakiś sensowny posiłek? A może jest tam w tej chwili taniej?
Czy też opłaca się bardziej skorzystać z oferty biura.
Byłem w Chorwacji na Istrii 2 lata temu. Kompletnie już nie pamiętam ile mniej więcej wtedy kosztowały mnie posiłki.
Jedyne co zapamiętałem to że wtedy ceny mieli stosunkowo zbliżone do naszych.
Jak jest teraz w okolicy Makarskiej?
W niedzielę będę w Makarskiej to sprawdzę
amator33 napisał(a):Zależy co chcesz jeść.
Pizza ok 40 kn.
Ryba 85-100 kn
Rybny talerz dla 2 os w zależnosci od knajpy 230-330kn
Do tego napoje ok 10-15 kn
truedomel napisał(a):Pierwszy wyjazd do Cro, czy ktoś podpowie jak wrócić nocą z Makarskiej do Tucepi? Pieszo jardanką to chyba zły pomysł, jaki jest koszt taxi w Makarskiej? Pytanie drugie, jadąc z Tucepi do Trogiru, którą drogę wybrać? Autostradą czy jardanką wzdłuż Adriatyku?
Janusz Bajcer napisał(a):truedomel napisał(a):Pierwszy wyjazd do Cro, czy ktoś podpowie jak wrócić nocą z Makarskiej do Tucepi? Pieszo jardanką to chyba zły pomysł, jaki jest koszt taxi w Makarskiej? Pytanie drugie, jadąc z Tucepi do Trogiru, którą drogę wybrać? Autostradą czy jardanką wzdłuż Adriatyku?
Nad Adriatykiem/Jadranem droga nr to Jadranka (nie jardanka)