Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

MAkarska i okolice w sierpniu

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Nemoo
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nemoo » 13.04.2006 16:14

Wybieram się z żoną do Chorwacji od 3 do 14 sierpnia i chcę ją zabrać w okolice Makarskiej ( np. Baska Voda) lub Makarska.Szukam taniego noclegu dla 2 osób w pokoju z dostępem do łazienki. zależy mi na w miarę taniej cenie bo kupę kasy wydamy na sama podróż :) jeśli ktoś zna namiary lub telefony to bardzo bym prosił. p.s. nie szukamy suuuper warunków standardowe wystarczą:) pozdrawiam
712margolcia
Turysta
Wakacje w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) 712margolcia » 17.04.2006 19:42

Planuję w sierpniu wyjazd z 4os. rodziną do Chorwacji. Najlepiej w okolice Splitu. Jeżeli, Macie sprawdzone kwatery to proszę o namiary? :?:
WlodekJar
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) WlodekJar » 17.04.2006 21:03

Jak nie znajdziesz żadnych konkretnych namiarów to jedz spokojnie znajdziesz na miejscu nocleg trzeba zobaczyć i sie potargować ceny różne do wyboru do koloru :D
Bary i swinki
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bary i swinki » 18.04.2006 11:48

ja jade 26 sierpnia w te strony ale jeszcze nie wybrałem apartamentu gdybym był sam to moge nawet w aucie spać i moge sobie pozwolic na jazde w ciemno ale jednak 5 osób to lepiej jest zarezerwować coś :)
cerber
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) cerber » 18.04.2006 12:02

WlodekJar napisał(a):Jak nie znajdziesz żadnych konkretnych namiarów to jedz spokojnie znajdziesz na miejscu nocleg trzeba zobaczyć i sie potargować ceny różne do wyboru do koloru :D

Taka prawda!
Warto pojechać w ciemno. Jeżeli nie zależy Ci na luksusach to spokojnie znajdziesz coś dla siebie.
Robię tak co roku od 5 lat i szukanie apartamentu nie trwało dłużej niż 2 godziny.
Biorę to co mi odpowiada, widzę za co płacę i zazwyczaj urwę parę euro.
Pozdrawiam!
WlodekJar
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) WlodekJar » 18.04.2006 20:35

cerber napisał(a):
WlodekJar napisał(a):Jak nie znajdziesz żadnych konkretnych namiarów to jedz spokojnie znajdziesz na miejscu nocleg trzeba zobaczyć i sie potargować ceny różne do wyboru do koloru :D

Taka prawda!
Warto pojechać w ciemno. Jeżeli nie zależy Ci na luksusach to spokojnie znajdziesz coś dla siebie.
Robię tak co roku od 5 lat i szukanie apartamentu nie trwało dłużej niż 2 godziny.
Pozdrawiam!

Witam Targować się trzeba może nie tak jak dalekim wschodzie ale trzeba :D
712margolcia
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) 712margolcia » 19.04.2006 22:05

Czy ktoś był w miejscowości Marusici (Riwiera Omis-40 km od Splitu, a 12 od Omis) w Domu Kate Culina albo może ktoś nocował w apartamencie "Mare" u Ivanki Bilobrk, który znajduje się na Riwierze Sibenik w Rogoznica? Dziękuję, za każdą informację :wink: :wink:
Ralfik_26
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ralfik_26 » 24.04.2006 13:21

cerber napisał(a):

Taka prawda!
Pozdrawiam!

Chciałbym zapytać czy cena 10 E za osobę w sierpniu 13-27 jest wogóle osiągalna ? Zawsze jeździłem we wrześniu i wtedy wszędzie pełno tanich kwater, ale tym razem padło na sierpień a w tym miesiący niestety nie mam wielu doświadczeń, dziękuję.
cerber
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) cerber » 24.04.2006 13:50

Witam!
Wszystko zależy od szczęścia, standardu apartamentu lub pokoju i miejscowości do której jedziecie.
Dwa lata temu w Basca Voda na początku sierpnia płaciłem po 15 euro od głowy w 3 pokojowym apartamencie z klimą /duża kuchnia z jadalnią, TV sat, 2 łazienki, 3 balkony i wielki taras, super warunki / natomiast moi znajomi wynajęli zaraz obok pokój z łazienką / w pokoju TV, mała lodówka, malutki aneks kuchenny/, bez balkonu i płacili 10 euro za osobę.
Zawsze się coś znajdzie na każda kieszeń.
Pozdrawiam!
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 24.04.2006 15:00

Ralfik, prawdę mówiąc nam udało się wynająć bardzo fajny (duży, nowy, dobrze wyposażony) apartament własnie w tym terminie i w bardzo niskiej cenie. Rok temu płaciliśmy (1 połowa lipca) 90 euro a teraz...36... Chyba nawet ciut obawiam się tak niskiej ceny za lokum dla 4 osób.
Ralfik_26
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ralfik_26 » 24.04.2006 15:42

Dziękuję za wieści, mówiąc krótko, jak człowiek tam dobrze pojeździ i poszuka to napewno coś znajdzie w cenie 10-13 E za osobę. Właśnie obawiam sie cen sierpniowych, ale czytajac to forum trochę mi otuchy dodaje fakt że może jednak funduszy wystarczy. Dziękuję za pomoc.
kliffe
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kliffe » 19.05.2006 21:50

Witam!
Mogę polecić z czystym sercem apartamenty i pokoje w Makarskiej (byliśmy tam 2 lata temu, ale z tego co widzę ceny się prawie nie zmieniły)- House "Gudelj" znajdziesz na stronie zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
Oto bezpośredni link, mam nadzieję, że będzie aktywny

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

Renata mówi po angielsku, więc nie ma problemu z komunikacją, rezerwuje apartamenty bez zaliczki, przyjeżdża na dworzec żeby podróżnika odebrać. Wogóle równa z niej babeczka, bardzo sympatyczna. Polecam. Apartamenty bardzo schludne, nowoczesne, proste i wygodne. Duże łóżko, aneks kuchenny, łazienka z prysznicem. Nie daleko od plaży(jakieś 10 min spacerkiem w dół) A jeśli zechce Ci się przejść wzdłuż plaży jeszcze kolejne 10 min to zastaniesz przecudowny brzeg, gdzie skałki tworzą mnóstwo małych, odizolowanych od siebie, romantycznych "prywatnych" plaż, otoczonych soczysto-zielonymi piniami, wystarczy zjawić się tam przed 10 rano i plażyczka tylko Twoja. Makarska jest nieco bardziej przyjazna pod koniec sierpnia i we wrześniu. Wcześniej straszny tam tłok, ale nie zmienia to faktu, że jest to piękna okolica i dobre miejsce wypadowe do wielu wycieczek (Split, Trogir, Hvar, Dubrownik, Nawet Szybenik - jesli wypożyczy się samochód, no i oczywiście masyw Biokovo). Naprawdę polecam, jeśli nie masz strasznie wygórowanych potrzeb dotyczących zakwaterowania. Zresztą na wspomnianej przeze mnie stronce znajdziesz masę innych apartamentów, które mogą przypaść Ci do gustu. Życzę powodzenia i miłych wakacji.

Pozdrawiam
1Marek1
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) 1Marek1 » 28.05.2006 18:36

Do Kliffe:

Właśnie skorzystałem z Twojego linku i zarezerwowałem sobie 2 os.pokój na początek września. Wahałem się pomiędzy apartamentem za 24 Euro a pokojem (z dostępem do kuchni) za 18 Euro. Wygrała opcja ekonomiczna a przekonała mnie moja partnerka. Czy widziałeś te pokoje (od strony pn)?
Kasi@
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kasi@ » 06.07.2006 10:03

Mogę polecić z czystym sercem apartamenty i pokoje w Makarskiej (byliśmy tam 2 lata temu, ale z tego co widzę ceny się prawie nie zmieniły)- House "Gudelj"

Słuchaj kliffe
mam rozterki i w związku z tym pytanie (jeżeli tutaj jeszcze zaglądasz).

Podeślij innemu Krakusowi informację następującą Czy w apartamencie nie przeszkadzał Ci szum z ulicy (przecież ten dom jest zaraz przy "obwodnicy". Jezeli masz jakieś zdjątka kwatery i okolicy domu to podeślij (będę wdzięczny). Może być bezpośrednio na adres: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Dzięki bardzo
1Marek1
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) 1Marek1 » 07.07.2006 18:40

Przyłączam się do kasi@ z taką samą prośbą. Prześlij co możesz nt kwatery na adres : adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Serdecznie pozdrawiam

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone