Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Makarska i bliskie okolice - prośba o info

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Croamator
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Croamator » 08.08.2006 12:44

Witam wszystkich :D
Wybieram się od 4 do 13 do Makarskiej i interesują mnie Wasze doświadczenia z tamteg miejsca związane z cenami za wynajem na kwaterach, biurami turystycznymi na miejscu i ewentualną rezerwacja miejsca przed wyjazdem.

Wątpliwości biorą się z zeszłorocznych doświadczeń z Chorwacji. Zatrzymałem się w Primosten (przy okazji bardzo polecam!! :D ). Byłem również we wrześniu, nie rezerwowałem wcześniej a już po 10 minutacj poprzez biuro miałem załatwione suuuper miejsce w cenie 35E za dwie osoby.

Jak przedstawiają się Wasze doświadczenia?? Wcześniejsze rezerwacje?? Jaka mniej więcej kaska za kwaterę??

Pozdrawiam wszystkich CROATIAN i będę wdzięczny za wszelkie info :D
Darek
Japona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Japona » 08.08.2006 12:51

Powiem Ci tak :)
Nie jedź tam !
Wszędzie pełno ludzisków ,
na plaży Cię podglądają i nawet się topless nie można poopalać :wink: ,
w sklepach drogo,
w knajpach drogo ,
wszędzie pełno gejów , powaga
tez myślałam , że tam jest fajnie, cholerka pojechałam , zobaczyłam i we wrześniu znowu muszę jechać do cro żeby urlop udany zaliczyć :wink:

Pozdrav :)
Croamator
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Croamator » 08.08.2006 13:03

Wielkie dzięki!!

Chyba mimo wszystko instnieje na Riwierze Makarskiej jakaś fajna lokalizacja jaką można polecić a we wrześniu jest zawsze mniej ludzi - wiem po doświadczeniach zeszłorocznych - nie narzekałem na brak miejsca :))) :D
Agnieszka Gabryś
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agnieszka Gabryś » 08.08.2006 13:15

Jedź do Baśkiej Vody albo do Breli! Baszka Voda co prawda mocno zaludniona ale zawsze to mniejsze tłumy niz Mkarskiej!
martita
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) martita » 08.08.2006 13:49

Croamator napisał(a):Wielkie dzięki!!

Chyba mimo wszystko instnieje na Riwierze Makarskiej jakaś fajna lokalizacja jaką można polecić a we wrześniu jest zawsze mniej ludzi - wiem po doświadczeniach zeszłorocznych - nie narzekałem na brak miejsca :))) :D

ja polecam Zivogosce Blato, więcej o tym tutaj:
forum/viewtopic.php?t=13115&postdays=0&postorder=asc&start=0

a co do września pewnie masz rację, forumowicze też raczej opowiadają, że we wrześniu spokojniej, intymniej..

miłego wyjazdu!
pozdrav;]
bonar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bonar » 08.08.2006 13:50

Witam
Daruj sobie Makarską, jedź jeszcze 6km i zatrzymaj się w Tucepi.
forum/viewtopic.php?t=12321
pozdrav :hut: :papa:
Pionier1
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pionier1 » 08.08.2006 17:21

No nie na Riwierze jest wiele fajnych miejsc. A żę jest tam trochę ludzi to wynika z tego że jest to niewątpliwie najpiękniejsza część Chorwacji. Ja jeżdzę tam co roku od wielu lat. Teraz wróciłem 26 lipca. Polecam taką miejscowość jak Zaostrog k/ Podacy. W miarę cicho i nie drogo 8)
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 08.08.2006 17:27

Pionier1 napisał(a):Polecam taką miejscowość jak Zaostrog k/ Podacy. W miarę cicho i nie drogo 8)

Chyba jednak Podaca jest koło Zaostroga, a nie na odwrót ;)
piotrus
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrus » 08.08.2006 17:51

Polecam Baška Voda - relacja z podróży tutaj.
Wiła wianki
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wiła wianki » 08.08.2006 20:18

Spoko spoko :D
Do Makarskiej nie jedź tylko w sezonie. Tragedia! Byłem w zeszłym roku. Przed sezonem i po jest już OK. Też byłem więc wiem. Dlatego w tym roku jestem tam od 26.08.
Agnieszka Gabryś
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agnieszka Gabryś » 08.08.2006 20:43

Agnieszka Gabryś napisał(a):Jedź do Baśkiej Vody albo do Breli! Baszka Voda co prawda mocno zaludniona ale zawsze to mniejsze tłumy niz Mkarskiej!

Relacja świetna, jak mozesz to podaj adres apartamentu ktory tak chwalisz.

Powrót do Chorwackie ABC

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone