Witam
Mam pytanko może tu mi ktoś odpowie .....jak wygląda podróżowanie z Makarskiej do pobliskich miejscowości autobusem (pks) np ile kosztuje bilet do Splitu - dotarłam do rozkładu ale nie mam cen....może ktoś z was wie??
KOALKA napisał(a):Witam
Mam pytanko może tu mi ktoś odpowie .....jak wygląda podróżowanie z Makarskiej do pobliskich miejscowości autobusem (pks) np ile kosztuje bilet do Splitu - dotarłam do rozkładu ale nie mam cen....może ktoś z was wie??
Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Jeśli nie macie własnego autka, to można auto wypożyczyć... Ale i autobus to nie jest złe rozwiązanie - jedyna wada tego rozwiązania to fakt, iż trzeba się podporządkować rozkładowi...
Fakultet to "przebieżka" (z przewodnikiem 45-60 min.) - jeśli Wam to odpowiada, to na pewno tani sposób i o nic nie musicie się martwić. Ale jeśli jesteście nieco bardziej wymagający (w tym lubicie pofotografować, powłóczyć się, poodkrywać na własną rękę, usiąść na kawce i spróbować poczuć atmosferę miejsca), to tego typu zorganizowana wycieczka z pewnościąią Was nie usatysfakcjonuje...
Dubrovnik trzeba zobaczyć i w nocy (a to nie będzie możliwe podczas rozganizowanej imprezy); trzeba na poskojnie przespacerować się po murach (tego nie ma w cenie fakultetu, zatem i tak trzeba sięgnąć do portfela; a przewodnika po dopłacie z powodzeniem zastąpi automat)... Warto po drodze zatrzymać się w Trsteno (fakultet raczej nie będzie miał tego w programie)...
Zatem wszystko zależy od tego, jakiego typu jesteście turystami.
Pozdrawiam
supernutka napisał(a):Dziekuję za wszystkie odp , nie tylko na ten Zapytam jeszcze tak:finansowo fakultet ok35 euro to wygorowana czy niska cena za Dubrovnik, jadąc samemu autobusem jakie jeszce opłaty muszę dodać do biletu na miejscu.
I proszę o wyjaśnienie ''a przewodnika po dopłacie z powodzeniem zastąpi automat)...
"przebieżka" (z przewodnikiem 45-60 min.) to zdecydowanie za mało.
pozdrawiam serdecznie