Madlen napisał(a):Ile powinnismy wziąć pieniędzy na 9 dni????
Madlen napisał(a):Czy Makarska jest droga w porównaniu z innymi miejscami ???
Madlen napisał(a):Czy wziąć euro, czy złotówki zamienić dopiero w CHORWACJI na kuny?
Kir napisał(a):Madlen napisał(a):Ile powinnismy wziąć pieniędzy na 9 dni????
jak macie opłacone przejazzd noclegi i jedzenie to dużo zalezy od tego ile chececie zwiedzać i czy korzystać z dodatkowych atrakcji.
Nie wiem też jak bardzo jesteście rozrzutni. Ja bym wziął 100 euro i ze 2 karty do bankomatu - liczcie się z wydatkiem ok 1000plz. Moza wziąść złotówki w Makarskiej są banki gdzie wymienią w razie kłopotów z karatmiMadlen napisał(a):Czy Makarska jest droga w porównaniu z innymi miejscami ???
Tak, to znany kurort wiec jest droższa, zwałszcza od mniej znanych miejscowości. Drogie są knajpy, bardzo drogie klubyMadlen napisał(a):Czy wziąć euro, czy złotówki zamienić dopiero w CHORWACJI na kuny?
Najlepiej wziąść karty do bankomatu i jakąś rezerwę na kłopoty. najlepiej Euro i to w drobnych nominałach bo praktycznie za wszystko można w Euro płacić tyle że przelicznik jest niekorzystny
Madlen napisał(a):Proszę o radę: jedziemy we wrześniu z mężem pierwszy raz do Chorwacji (Makarska). Mamy opłacony przejazd, noclegi i obiadokolacje. Ile powinnismy wziąć pieniędzy na 9 dni???? Czy Makarska jest droga w porównaniu z innymi miejscami ???
TomaSz. napisał(a):Madlen napisał(a):Proszę o radę: jedziemy we wrześniu z mężem pierwszy raz do Chorwacji (Makarska). Mamy opłacony przejazd, noclegi i obiadokolacje. Ile powinnismy wziąć pieniędzy na 9 dni???? Czy Makarska jest droga w porównaniu z innymi miejscami ???
Byłem w końcu sierpnia w Podgorze (to zaraz obok Makarskiej - ceny jednakowe). Mieliśmy opłacony tylko przejazd i kwatery (9 noclegów). Zabraliśmy 250 euro na dwie osoby - przywieźliśmy z powrotem 120 kun w gotówce + złoty pierścionek za prawie 280 kun.
Wniosek - na żarełko i drobne rozrywki (wycieczka do Splitu, FishPicnic) spokojnie starczyło nam 200 euro. Fakt, że mieliśmy nieco papu z Polski, więc parę obiadów nam wypadło.
Czy Makarska jest droga? W stosunku do innych miast tak - przykład: arbuz, pomidory - w Makarskiej 8 kun/kg, w Splicie na targowisku 2 kuny, brzoskwienie w Mak. 16 kun, w Splicie 4÷5 kun.
No chyba, że interesuje Was szał-baj-najt, to wtedy każda ilość kasy będzie dobra, np. latanie na spadochronie za motorówką kosztuje ok. 25 dolarów za 15 minut.
Jakby potrzebne były jakieś dalsze informacje, to mój numer GG 2091040
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne