Re: Makarska, a właściwie Bratus (Krvavica) i Promajna - 09.
napisał(a) projektom » 24.02.2016 21:47
c.d relacji .... Po wieczornym sączeniu Tuborga i innych trunków poszliśmy na kwaterę. Wcześniej po obiedzie zrobiliśmy sobie siestę, więc teraz siedzimy na tarasie. Butelkowe Karlovacko wchodzi gładko, szum morza, śpiew ryb i plusk ptaków czyni wieczór błogim
. Ludziska przechadzają się promenadą, z Promajny słychać odgłosy muzyki i mlaskanie wiecznie głodnych 150 kg Niemców (taki żarcik prawdziwy). Miło spędzone minuty biegną szybko, więc powoli szykujemy się do spania. Po 37,5 ziewnięciach zasnąłem....
.............................................................
.............................................................
Drrrrryyyyń!!!! Drrrrryyyyń!!!! Drrrrryyyyń!!!! Drrrrryyyyń!!!! Drrrrryyyyń!!!! Drrrrryyyyń!!!!
"Co? Cooo? Ja nie chcę do szkoły, gardło mnie boli...." Wrzeszczałem nie wiedząc co się dzieje. Małżonka wrzasknęła: "Wstawaj leniu, nie do szkoły a po pieczywo!!!" Niechętnie zwlekając się z łóżka (już po 9 godzinie było) zerknąłem na taras. A tu taki widok!!
Na statku muzyczka, ludzie skaczą, piją drinki, marynarki fruwają... Co się dzieje? Statek BIBE płynął chyba wokół wysepek na całodzienny rejs. Fajny widoczek
Po śniadanku i ogarnięciu się wyruszyliśmy na plażę. Patrząc przez lornetkę wykukaliśmy, że za główną przetwórnią rybną (tam gdzie puszkowali plażowiczów leżących jak śledzie) można znaleźć mniejsze, zacienione i bardziej ustronne plażyczki. Wysłałem zwiadowcę - maratończyka - czyli szwagra na zwiady. Po powrocie potwierdził: "tam są fajne miejsca, plaże mniejsze, zero ludzi i 200 m dalej nudyści!" Skuszony PLAŻAMI (jakby co!) pozbierałem graty i ruszyliśmy w kierunku kameralnych miejsc. Ponad kilometr od kwatery znaleźliśmy spokojną plażę. W ten dzień jeszcze spokojnie i bezludnie było.
Oto plaża:
Później trochę ludzi przyszło prosić nas o autograf i skorzystać przy okazji z plaży:
Fragment plaży:
A tu widok na naszą kwaterę od strony Promajny:
Tęsknicie za taką wodą?
Ostatnio edytowano 31.03.2017 13:02 przez
projektom, łącznie edytowano 1 raz