eystrasalt napisał(a):MARK1 napisał(a):I jeszcze: część naszych wylowionych z Jadranu zbiorów:
Ten w prawym górnym rogu wygląda mi na kosmitę
Mi to przypomina jednak to, co zostanie z człowieka - jego górną część
woka napisał(a):MARK1 napisał(a):GREG_G napisał(a):zdradź cenę tej uczty ze zdjęcia powyżej
Ta rybka kosztuje ok. 270 kun, dzieci wolały coś innego i tak wyszła uczta.
Przecież wiesz, że za obiad płaciłeś więcej - w takim razie po co to "zaskoczenie".
darek1 napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):MARK1 napisał(a):Skorzystałem z porady szanownego Janusza Bejcara i zamieszkałem na kwaterze u Chorwata , który świetnie mówi po Polsku (studiował w Polsce, ma żonę Polkę) dziś już jest na emeryturze - nazywa się Darko
Witam za przekręcenie nazwiska nie mam urazy
Polecałem na pewno Istrię do zwiedzania ale kwatery u Chorwata Darka na pewno nie
Etam Janusz. Napewno polecałeś kwaterę. Może popiłeś zdrowo Rakiji i nie pamiętasz . Podaj i mnie ten namiar. Nikomu nie zdradzę, przyrzekam.
kasiaa2604 napisał(a):Witaj!
Świetna relacja, zdjęcia na prawdę piękne! Jestem zakochana w Chorwacji, 4 razy byłam w Dalmacji, w tym roku wybieram się własnie na Istrię, do Rovinj. Dokładnie tak jak Ty, na tydzień plus dojazd. Od maja mam zarezerwowany apartament, właściciel wydaje się być bardzo sympatyczny, mam nadzieję, że będzie równie miło )
Teraz mam pytanie do innych, którzy w Rovinj byli i co nieco się orientują. Mianowicie mam apartament na skrzyżowaniu ulic Vukovarska z Valpereri, właściciel powiedział mi, iż do plaży jest 200m... a niestety mam wrażenie, że mapa mówi mi co innego... że odległość jest znacznie większa. Czy ktoś może był w tych okolicach, orientuje się jak to na prawdę jest?
https://maps.google.pl/maps?q=Valpereri ... wacja&z=16
Pozdrawiam!!
Powrót do Nasze relacje z podróży