napisał(a) husband » 19.05.2022 14:14
komaciek napisał(a):husband napisał(a):Nasza majówka to tym razem Cypr, 10 dni.
To będziecie mieli majówkę z wszechobecnymi tam Rosjanami i flagami Rosji na hotelach, niektórych domach i jachtach.
Kończymy nasz 10 dyniowy pobyt na Cyprze. Podejrzenia kolegi o rosyjskie flagi się nie potwierdziły. Nigdzie takowych nie widziałem. Życie tu płynie swoimi prawami. Pierwsza część naszego pobytu to Pafos, potem w Ajia Napa. Pafos to dużo zabytków, góry Troodos też ciekawe ze spadkiem temperatury. Ajia Napa to piękne plaże z białym piaskiem, wygląda to rewelacyjnie. Ostatnio z takimi spotkałem się na Korsyce. Sezon określiłbym jako średni, jeszcze jest w miarę spokojnie. Rosjanie są, ale nie jest to dominującą nacja na wyspie. Dużo Brytyjczyków, a i polskie głosy też się słyszy. Ciepło, 30 stopni, noce trochę chłodniejsze. Chociaż to klimaty greckie to wydaje mi się, że Cypr jest bardziej zadbany i uporządkowany. No i ta jazda po lewej stronie, ciężko było się przestawić z początku. Ronda od lewej strony
. Czasami się lape, że zjechalem na prawy pas. Auto wypożyczone od Polki, która prowadzi wypożyczalnie bez kaucji na karcie po rozsądnych pieniądzach. Gdyby ktoś potrzebował namiary to wyślę. Jesteśmy zadowoleni z pobytu. Pozdrawiam