_Piotrek_ napisał(a):W oczy rzucają się kolorowe flagi i inne symbole dzielnic-contrade biorących udział w odbywającym się dwa razy w roku, w okresie wakacji, Palio.
miałem szczęście uczestniczyć w tym wydarzeniu
Totalny amok
pozdrawiam,
M
Mikeee napisał(a):miałem szczęście uczestniczyć w tym wydarzeniu
Totalny amok
pozdrawiam,
M
piekara114 napisał(a):Siena bardzo mi się podobała, a byliśmy o 8 rano, więc cudownie pusta....
_Piotrek_ napisał(a):Mikeee napisał(a):miałem szczęście uczestniczyć w tym wydarzeniu
Totalny amok
pozdrawiam,
M
Szczerze zazdroszczę , to musi być rzeczywiście niesamowite, gdybym w tym terminie był w okolicy, to pewnie też chciałbym zobaczyć na żywo. Wejście na Campo jest wtedy płatne?
piekara114 napisał(a):Katedra w Sienie cudowna, ja zawsze. Widzę, że teraz miałeś odsłonięte inne mozaiki niż ja 2 lata temu... Ta rzeź była właśnie zasłonięta... No i wejście bez kolejki...
marze_na napisał(a):Te włoskie relacje... przy żadnych innych nie przebieram tak niecierpliwie nogami i nie rzucam się sprawdzać cen i rozkładów lotów
Mikeee napisał(a):Sieneńska katedra jest niesamowita zarówno na zewnątrz jak i wewnątrz ...
Mikeee napisał(a):...Oczywiście również zjedliśmy zbiorowy posiłek na schodach przed San Pietro. Przywołałeś bardzo miłe wspomnienia
Schody na kilka godzin przed Palio w lipcu 2012
pozdrawiam,
M