Pięknie
Ale Pienza będzie musiała jeszcze trochę poczekać.
Mikeee napisał(a):W Cortonie w Enotece "Il Cacio Brillo" niedaleko Teatro Signorelli jadłem najlepszą ribolitę w Toskanii
Zapisałam .
Mikeee napisał(a):W Cortonie w Enotece "Il Cacio Brillo" niedaleko Teatro Signorelli jadłem najlepszą ribolitę w Toskanii
Mikeee napisał(a):Montepulciano również bardzo nam się podobało. Ciekawostką jest, że miasteczko to grało Volterrę w filmie "Zmierzch", bo władze Volterry się nie zgodziły na kręcenie tam filmu
M
pozdrawiam,
M
marze_na napisał(a):Ale Pienza będzie musiała jeszcze trochę poczekać.
_Piotrek_ napisał(a): Najpierw jedziemy do najbardziej oddalonego Monterosso al Mare, podobno najmniej urokliwe. Jeżeli jesteście z dziećmi, a pogoda jest tak ładna jak nam się trafiła, to uważam, że obowiązkowo należy przewidzieć spędzenie tam trochę czasu, a nawet dzieci będą zachwycone Cinque Terre. Poleżeliśmy na plaży, z otwartym widokiem na morze, dzieciaki pomoczyły nogi i ubrania pobawiły się w piasku, zabawę miały przednią. Warto to wykorzystać, bo w innych miastach takich atrakcji nie będzie. Coś mi się obiektyw uciapał