Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Majówka 2013 Peljesac planowany, a wyszła Brela

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
cooleczka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) cooleczka » 04.05.2013 19:44

zaraz mi żyłka w tyłku z zazdrości pęknie... i jeszcze ta Korcula... :)
iriska
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) iriska » 04.05.2013 20:57

cooleczka napisał(a):zaraz mi żyłka w tyłku z zazdrości pęknie... i jeszcze ta Korcula... :)

No cóż, wstyd się przyznać ale mnie chyba też :D
Szczęśliwego powrotu do domu i dalszej relacji z ogromną ilością fotek :D
damianołódź
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) damianołódź » 04.05.2013 21:15

Ciąg dalszy wizyty i powrotu z półwyspu Peljesac i Korculi
Obrazek
W knajpkach o wolne miejsce jak widać nie trudno, wszystko świeżutkie, rybki, mule, kozice pachnące morzem
Obrazek
Komuś się zebrało na czułości
Obrazek
I żegnaj tajemnicza Korculo. kiedyś wpadniemy tu na pewno autem i na dłużej, żeby odkryć Twoje piękno
Obrazek
Obrazek
Komuś się zebrało na czułości 2
Obrazek
Po powrocie do Orebica, poszliśmy na parking i nogi pod Nami się ugięły... Nie mamy tylnej prawej szyby, tej od strony pasażera, tam gdzie na zagłówku mam tablet. Ja pierdzielę, przecież spiesząc się na stateczek na Korculę, nie miałem czasu go zdemontować, więc pewnie komuś się spodobał... Biegnę do samochodu, patrzę szkieł niema, pewnie wpadły do środka, podchodzę bliżej - patrzę, tablet dumnie prezentuje się na zagłówku, szyby niet, ale szkieł też nie ma.... Ot stary Alzheimmer, po prostu nie zamknął szyby.... Auto stało 4 godziny na parkingu, gdzie kręciło się mnóstwo ludzi w większości turystów, wystarczyło podejść, wyjąć i szlus.
W Polsce nie do pomyślenia, w Chorwacji nikt nic nie zrobił
Po powrocie stwierdziliśmy że nie czekamy na prom, tylko lecimy na Ston. I cholera jak na złośc, przy tak cudownych widokach za oknem, padła mi bateria w aparacie.
widoki naprawdę cudowne, szkoda tylko że było bardzo pochmurno.
Po drodze zjeżdżamy do winiarni, gdzie degustujemy winka i zakupujemy 10 sztuk, dostając 2 dodatkowe gratis
Wracamy do Breli i troszkę eksperymentuję z aparatem i widokami za oknem
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Zostały do opisania 2 dni, generalnie już na miejscu z małym wypadem na zakupy i małą kawkę do Makarskiej.
Posumowanie wyjazdu, jakże udanego i bardzo gorącego, pozwolę sobie napisać już z Łodzi.
Jutro startujemy raniutko, wszytkiego dobrego i pozdrowienia ostatni raz "live" z Breli
Szymon1277
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Szymon1277 » 04.05.2013 21:55

Szerokiej, spokojnej drogi

Pozdrawiam,
Pa 8)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.05.2013 06:15

Czekam niecierpliwie na obiecane zakończenie :papa:
AgnesP
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) AgnesP » 05.05.2013 10:36

Fajowo to wszystko wygląda a u nas dopiero pierwszy dzień jako takiej pogody
Damiano a jak kształtują się ceny kwater przed sezonem bo ktoś mi powiedział że w tym roku skoczyły do góry
Pozdrowionka od A. M. F. D.
Dżejan
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dżejan » 05.05.2013 14:40

a na zdjęciach dalej 2012 rok :)
tomasz781
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomasz781 » 05.05.2013 18:00

Boże a moja żona nie chce w tym roku do Chorwacji (6 razy).:(
krispinus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krispinus » 05.05.2013 19:05

tomasz781 napisał(a):Boże a moja żona nie chce w tym roku do Chorwacji (6 razy).:(

6 razy w roku do Chorwacji :?: :lol:
Gdyby moją żonę mąż 6 razy w tym roku zabrał do Chorwacji to by szczęśliwa była... mąż zresztą też by był :wink: :lol:
krispinus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krispinus » 05.05.2013 19:17

Dżejan napisał(a):a na zdjęciach dalej 2012 rok :)

Zdjęcia z gazetą też nie było... :roll: :oczko_usmiech:
Nawet jak Damian opisał nam zeszłoroczny pobyt :wink: to i tak było fajnie. :D

A tam było... przecież jeszcze będzie. 8)
damianołódź
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) damianołódź » 06.05.2013 10:12

AgnesP napisał(a):Fajowo to wszystko wygląda a u nas dopiero pierwszy dzień jako takiej pogody
Damiano a jak kształtują się ceny kwater przed sezonem bo ktoś mi powiedział że w tym roku skoczyły do góry
Pozdrowionka od A. M. F. D.

Witam Aga, fajnie że jesteś czytelniczką Naszej relacji, zachęcam Cię, żebyś opisała Nasz wspólny wypad z zeszłego roku 8)
Ceny w porządku, problem jest jeden...90% kwater wogóle nie przygotowanych do sezonu. Pozamykane domy, pozamykane knajpy, zamknięty Konzum w centrum Breli, My jak wiesz mając znajomych napisaliśmy że w drodze na Peljesac odwiedzimy ich na chwilkę, i tak zostaliśmy.
Za 2 oddzielne duże pokoje, każdy z balkonem, kuchnię i łazienkę 40E. Cena uważam za ten komfort super. Miejsce idealne, kawałek za Studenacem w kierunku Baśki, niemalże vis a vis Hotelu Berulia

Ci mi żyć nie dadzą z tą datą... Niewierne Tomasze...
Jak trochę ogarnę chałupę, poznosze graty, wrzucę wam fotki np. biletu na prom Ploce-Trpanj gdie będzie data i godzina 9:30:21 sekund
Postaram się dziś sklecić coś z ostatnich dni pobytu, będzię też "skałka", wieczorny spacer, i kilka nocnych zdjęć
mateo
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) mateo » 06.05.2013 10:25

Urocza taka senna Chorwacja. Dzięki z relację.

No w moim przypadku już niecałe 2 miesiące. Co ja plotę praktycznie tylko miesiąc z kawałkiem! :) Może trochę się ostanie sennej atmosfery?
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 06.05.2013 10:38

Wszystko ładnie pięknie, ale żeby zrezygnować z Peljesaca....no tego pojąć nie mogę :D :D :D
Darkos
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Darkos » 06.05.2013 11:34

damianołódź napisał(a):
Ci mi żyć nie dadzą z tą datą... Niewierne Tomasze...
.............. wrzucę wam fotki np. biletu na prom Ploce-Trpanj gdie będzie data i godzina 9:30:21 sekund

i pojawił się nowy wątek :

kupię zużyty bilet na prom Ploce-Trpanj z datą majową 2013 :wink: :roll: :oczko_usmiech:
damianołódź
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) damianołódź » 06.05.2013 11:50

Aldonka napisał(a):Wszystko ładnie pięknie, ale żeby zrezygnować z Peljesaca....no tego pojąć nie mogę :D :D :D

To był Nasz ostatni raz, kiedy jechaliśmy "na noc" na jeden skok. Kiedy Majka była mniejsza nie było problemu, zasypiała 22:00, przebudziła się raz, albo w ogóle w czasie drogi, raniuko wstała, wyspana około 7:00, zazwyczaj bylismy już w okolicach Zagrzebia, śniadanko - postój koło godzinki i te ostatnie 400 km autcesta Zagreb-Split fajnie mijały
Ale tym razem nocna podróż z 5cio latkiem to koszmar... Usnąć nie chciała, zasnęła dopiero po 00:00 już w Czechach, co chwila budziła się, niewygodnie jej... Gorąco, a kiedy będziemy... A to daleka podróż....
W końcu Beata wzięła ją z fotelika i jakoś się z tyłu ułożyły. Więc kiedy zjechaliśmy do Breli, wszyscy mielismy dość.
I zostaliśmy.
30.06 śmigamy do Podgory i napewno startujemy rankiem po śniadanku, około 9:00. Kierunek Słowacja, Węgry z noclegiem, nie wiem jeszcze gdzie, moze Nagyakanizsa... ale na pewno z noclegiem
Wracając do półwyspu Peljesac, mam bardzo pozytywne i świeże spojrzenie i na pewno kiedyś zawitamy Ta na dłuższy pobyt, może Zavala...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Majówka 2013 Peljesac planowany, a wyszła Brela - strona 7
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone