Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Majówka 2012

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Baszka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Baszka » 10.01.2012 10:40

Pozwolę sobie podczepić się po temat, gdyż również wybieram się na majówkę do CRO. Byliśmy w zeszłym roku w tym terminie i niestety pogoda nie dopisała. Zastanawiam się tylko, czy to jakaś ogólna reguła, czy po prostu trafiliśmy na kilka deszczowych dni.
kendzior
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kendzior » 10.01.2012 21:52

Magda O. napisał(a):
kendzior napisał(a):Czy orientuję się ktoś, czy można i w jaki sposób tanio dolecieć do Dubrownika w weekend majowy. Ja szukam już od tygodnia, i albo nie ma, albo jest po 3000, albo ja jestem tak tępy. Samochodem mi się nie chce tam pchać na te parę dni.

też szukałam, ale chyba nie istnieje nic takiego jak "tanie loty do Dubrovnika"...

26 kwietnia z Warszawy jest czarter, powrót 3 maja. Nastepny jest 5 maja, powrót chyba 10. I to jeszcze za 1270 zł od osoby, troszeczkę za drogo jak dla mnie. 3 osoby to już jest podróż samochodem na spokojnie.
Gobi
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gobi » 19.01.2012 19:19

Dużo planujesz jak na majówke. Nie lepeij zmiejszyć troche tempo i bardzije sie zrelaksować?
aio
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aio » 19.01.2012 20:56

Plany już dawno zmienione, ale cały czas pracuję na najbardziej optymalną trasą.
Na początku chciałam zobaczyć WSZYSTKO co się da, później miałam kilkudniową depresję :cry: , że jednak nie uda mi się zobaczyć wszystkiego co chciałam, no ale już doszłam do siebie i bardzo okroiłam moje plany weekendowe 8)

BiH odpadła, bo jak do męża dotarło gdzie ja chcę jechać to zapaliła mu się czerwona lampka nad głową w uszach wyła syrena alarmowa, a przed oczami wyświetliły mu się obrazy: miny, bomby, wojna, miny, nalot, bombardowanie, koniec świata... no i jescze trochę min. Ale do Mostaru go wyciągnę.

Musiałam też zrezygnować z Osijeku i Vukovaru - na tym oststnim mi bardzo zależało, ale może w wakacje będzie więcej czasu i tam zawitamy.

Plan na dzień dzisiejszy jest taki (a i tak pewnie zmienię go jeszcze milion razy):

1. Wyruszamy w nocy, rano jesteśmy na Chorwacji, szukamy noclegu w okolicy Plitvic. Zwiedzanie PN Jeziora Plitvickie .Nocleg.

2. Przejazd do Makarskiej - to będzie nasza baza wypadowa do Dubrownika, Mostaru, Splitu i Trogiru.

3. Przejazd do Zadaru. Jak będziemy mieli trochę siły to wypad do Szybenika i PN Krka, a jak będzie padać to zaszyjemy się w Zdarze.

4. Z Zadaru chciałam pojechać na Pag (albo wycieczka, albo przejazd przez wyspę, później przeprawa promem Prizna- Zigljen na stały ląd.

5. Chcę odwiedzić Kuterevo - schronisko dla niedzwiadków, a niech dzieci też mają radochę.

A później pasowałoby się toczyć powoli w stronę domku .

Wiem jedno, jeśli zobaczę Dubrownik, Mostar i Plitvice to plan minimum zostanie wykonany. Zawsze będzie pretekst, żeby znów odwiedzić Chorwację. Nie nastawiam się na kurczowe trzymanie się planu, co będzie to będzie.
aio
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aio » 19.01.2012 21:02

Gobi napisał(a):Dużo planujesz jak na majówke. Nie lepeij zmiejszyć troche tempo i bardzije sie zrelaksować?

a co do relaksu, to relaksuję się w sierpniu, leżąc plackiem nad ciepłym morzem 8) ... tylko wtedy mnie krew zalewa, że ja tu leżę a tyle jest ciekawych miejsc do zobaczenia :evil: Niestety każda próba odejścia choćby na 10 m od morza kończy się niepowodzeniem :wink:
Baszka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Baszka » 19.01.2012 22:26

My w zeszłym roku w majówkę (6dniową, więc krótszą ;) ) zrobiliśmy Kraków-Plitvice-Rogoznica (i stamtąd zwiedzenie Trogiru,Splitu,Primostenu, Szybenika)-Dubrownik-powrót przez BiH i Mostar i jeszcze parę godzin w Budapeszcie się udało spędzić :)
Dać się da, choć przyznaję szczerze, że zmęczona byłam konkretnie po powrocie ;) I inna sprawa to dzieci - ja jednak miałam "studencką" ekipę.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 20.01.2012 07:22

Powinnaś doprecyzować, że "zaliczyliście" te miejscowości... :wink:
krzysiukowi
Autostopowicz
majowka 2012

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzysiukowi » 28.03.2012 12:44

ja w zeszlym roku bylem w Crikvenicy i bylo bardzo ciekawie jezeli ktos lubi imprezowac :) w tym roku organizator dal do wyboru jeszcze Lloret de Mar w Hiszpani. Wsumie jechalbym jeszcze raz do Chorwacji no ale ta sama miejscowosc to wole Hiszpanie zwiedzic :) wrazie jak ktos "mlody" chcialby jechac poimprezowac gdzies z Trojmiasta to mozna sie poznac wczesniej :) ich strona to chyba www.majowkapartycamp.pl albo jakos tak. Napewno firma nazywa sie Party Camp.
Poprzednia strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Majówka 2012 - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone