Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Majowe żeglowanie w Cro

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
michalk
Globtroter
Majowe żeglowanie w Cro

Nieprzeczytany postnapisał(a) michalk » 07.10.2009 11:01

Witam Wszystkich :)

Już dwa razy żeglowałem w Cro pod koniec czerwca, tym razem planuję rejs w maju - w drugiej połowie maja.
Tu moje pytanie - czy możecie powiedzieć jak w praktyce jest z pogodą?
opady, wiatry i.t.d
Poza tym interesuje mnie, czy wszystkie mariny funkcjonują już na "pełnych obrotach"?
Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki :)

Pozdrawiam

Michał
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 08.10.2009 06:19

Pogode, jest trudno do przewidzenia, ale na Istrii, maj był głównie ciepłi, temperatura powietrza 20- 25stC, temperatura morza około 18-20stC .

Krótko mówiąc: w maju, jak w raju

Sezon w marinach rozpoczyna się od Wielkanocy.

pozdrawiam
volare77
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) volare77 » 08.10.2009 20:14

No tak. Ale np. noce na początku maja w tym roku (Malinska)
były bardzo chłodne - ze dwa razy podmarzłem. Ale II połowa
maja to już normalne upały i co dla mnie ważne - polska
wiosna x 10 !
Grzegorz1973
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grzegorz1973 » 08.10.2009 20:43

Witam Cromaniaka z Tuchowa.
Ja do tej pory zawsze jeździłem we wrzesniu i zawsze trafiałem
dobrze z pogodą.
Pozdrawiam
również Cromaniak Tuchów/Kraków

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone