napisał(a) niezawodny » 24.01.2007 22:38
piotrekiq napisał(a):Ja staram sie zawsze zachować zdrowy rozsądek i liczyc na ludzką chciwość i interesowność - to pewne instynkty.
Piotrek
Nie sposób się z twoją logiką nie zgodzić - na tym de facto polega pragmatyzm, któremu sam hołduję.
A swoją drogą to jest celna i praktyczna myśl: "na ludzką chciwość i interesowność zawsze można liczyć" - podoba mi się, bo pomimo że jest to pesymistyczna ocena naszego gatunku to faktem jest, że jej sprawdzalność może być źródłem optymistycznych rozwiązań
P.S.
Ja też nastawiam się na nocleg w hotelu bo nie ma to jak dobry hotel gdy codziennie śpi się gdzie indziej. Chyba że ktoś rzuci jakąś inną ciekawą alternatywę. Co nie zmienia faktu że ten hotel w przypadku Sarajewa trzeba IMHO zarezerwować. Takie jaja jakie miałem w ubiegłym roku w serbskim Niszu ze znalezieniem noclegu nie życzę nikomu - po prostu nędza, rozpacz i brak wyboru. A BiH jest na poziomie Serbii...
W Sarajewie z uwagi na stołeczność i siły SFOR/EUFOR może być lepiej ale podejrzewam że i tam popyt na usługi hotelowe może przewyższać podaż.