Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Majka niejedno ma imię - BIHCROMNAL 2006 :)

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
plavac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) plavac » 21.01.2008 18:18

A ja czytam :)
Zdobycie Bobotov Kuk ...
Ale musiałyście być szczęśliwe ... 8)
U-la
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) U-la » 21.01.2008 21:27

A jak Ci jeszcze powiem, że to tego dnia to było najwyższe miejsce na Ziemi do jakiego dotarłyśmy na własnych nogach... (bo włoskie Apeniny autobusem, prawie na sam szczyt to się nie liczy... :lol: ) :hearts: :hearts: :hearts:

A potem... a potem było już tylko wyżej (troszkę, ale jednak ... :D ) :lol:
Dzięki za wytrwałość w czytaniu! :D
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 21.01.2008 21:31

Tak sobie kojarzę, że Twój watek/relacja, jest chyba jedną z najciekawszych, dokładnych, szczegołowych i najdłuższych. Gratuluję.
U-la
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) U-la » 22.01.2008 09:11

Tak sobie kojarzę, że pisałeś coś w tym moim bajdurskim wątku w dość ciekawych okolicznościach :lol: :lol: :lol: To było po toastach estońskich i związanych z tym emocjach :lol:

A tak na serio, FUX - dzięki! Odniosę się do jednego komplementu/niekomplementu :D Fakt - to chyba najdłuższa relacja pod względem czasu pisania :lol: Pozdrawiam!
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 22.01.2008 21:48

:mrgreen:
całusy
wiolak3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolak3 » 23.01.2008 11:21

plavac napisał(a):A ja czytam :)
Zdobycie Bobotov Kuk ...
Ale musiałyście być szczęśliwe ... 8)

Byłyśmy-szczęśliwe i to bardzo!!!!!!! a najbardziej jak już udało się bezpiecznie zejść :lool:
plavac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) plavac » 23.01.2008 19:20

To była pierwsza reguła i pierwsza prawda,
którą nakazali mi przyswoić moi "górscy nauczyciele" - "Nie sztuka wejść - sztuka zejść ! " .
Sprawdziło się po wielokroć, czasem na własnej skórze.
Dlatego tym większy szacunek za bolesną decyzję rezygnacji z wejścia na wierzchołek Majki.
Ale w tym widać siłę człowieka. W tym, jak przyjmuje porażki a nie sukcesy.
Pozdrawiam i ...czytam dalej 8)
wiolak3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolak3 » 24.01.2008 16:33

Plavac- dokładnie tak :) A Majka to była właśnie praktyka starej prawdy, o której piszesz. Za to w Espanii już będzie lepiej :wink: - tej, która się pisze właśnie :lool: :papa:
U-la
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) U-la » 26.01.2008 14:45

Sorrrrrrrry, ale nie moglam sie powstrzymać, a jak już zasmiecać wątek, to najlepiej swój :lol:
W najnowszym numerze "NPM" - luty 2008 - jest bardzo fajny tekst o wspinaczce w Meteorach. Baaardzo fajny. Polecam. Tytuł: "Nawet mnisi uczyli się wspinaczki".

A tekst zaczyna się od cytatu greckiej pieśni gór, który muuuuszę tu wrzucić :lol: :lol: :lol: :hearts:

Hańba mieszkańcom nizin,
Którzy kosztują życia
I nawyszukańszych potraw,
Ale wyglądają jak pełzające jaszczurki.
Chwała ludziom z gór,
Którzy żywią się śniegiem, piją świeżą rosę,
Dorodni jak drzewa pomarańczowe
:D

Uściski dla wszystkich drzew pomarańczowych - praktykujących i marzących o tym, by nimi być :D Całuski!
Lidia K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lidia K » 30.01.2008 14:36

shtriga napisał(a):Sorrrrrrrry, ale nie moglam sie powstrzymać, a jak już zasmiecać wątek, to najlepiej swój :lol:
W najnowszym numerze "NPM" - luty 2008 - jest bardzo fajny tekst o wspinaczce w Meteorach. Baaardzo fajny. Polecam. Tytuł: "Nawet mnisi uczyli się wspinaczki".

A tekst zaczyna się od cytatu greckiej pieśni gór, który muuuuszę tu wrzucić :lol: :lol: :lol: :hearts:

Hańba mieszkańcom nizin,
Którzy kosztują życia
I nawyszukańszych potraw,
Ale wyglądają jak pełzające jaszczurki.
Chwała ludziom z gór,
Którzy żywią się śniegiem, piją świeżą rosę,
Dorodni jak drzewa pomarańczowe
:D

Uściski dla wszystkich drzew pomarańczowych - praktykujących i marzących o tym, by nimi być :D Całuski!

A co? Są takie dni, kiedy chce się zapomnieć o rzeczywistości i pomarzyć o czymś niezwykłym. I przypomniałam sobie, że nie mogliśmy oglądnąć zdjęć z Majki z braku czasu.

kulka53 napisał(a):
Mamy mało czasu, wpadliśmy na komputer, przelecieliśmy ostatnie odcinki, i ......................porobiliśmy im fotki (chyba najbardziej obfotografowany monitor )..............i dokładnie będziemy celebrować czytanie u nas na telewizorze

Tylko zdjęć sobie nie popowiększamy
To dopiero po NR (nowym roku)
Pozdr

Więc się dorwałam do dużego ekranu i powchodziłam ale na zejście zabrakło mi czasu (znowu) bo jak policzyłam jeszcze

23 sierpnia 2006

Jak się wraca, kiedy się nie chce wracać...

mam do zobaczenia 76 zdjęć. Mam zamiar oglądnąć je tak jak zasługuja. Z celebrowaniem przyjemności schodzenia......
plavac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) plavac » 04.02.2008 18:23

Bardzo lubię NPM .
Jutro kupię lutowy numer .
Ale tekst o ludziach nizin i ludziach gór - odważny :)
Mam nadzieję, że to przenośnia 8)
Bo jak inaczej spojrzę w oczy mojej znajomej gaździnie z Gubałówki - ja, kochający góry człowiek z nizin :D
U-la
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) U-la » 05.02.2008 14:22

Lidia - Waszego fotkowania sylwestrowego to do końca życia nie zapomnę :lol:

Plavac - wiesz, grecki niepokorny naród, słońce im cały czas świeci, to i odważnie sobie poczynają nawet w piosenkach :D

Pozdravki dla wszystkich Pomarańczek!!! :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 05.02.2008 14:40

Obrazek
Ostatnio edytowano 29.02.2008 09:46 przez Janusz Bajcer, łącznie edytowano 1 raz
MAPA
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) MAPA » 29.02.2008 09:31

Shtriga,

Przez chroniczny brak czasu, jaki towarzyszy mojemu życiu, dopiero ZACZĘŁAM czytać Twoją relację.
Gratuluję lekkości pisania, czyta się fantastycznie.

Pozdrawiam,

MAPA
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 29.02.2008 09:34

A ja myślałem, że jest ciąg dalszy Majki :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Majka niejedno ma imię - BIHCROMNAL 2006 :) - strona 25
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone