Łoj, gdyby nie rodzina nieletnia, fikałbym po tych halach, skałach, te widoki podziwiał, a tak to znowu ten Jadran i Jadran .
Ale na szczęście są Twoje foty i telegraficzne przypisy .
zawodowiec napisał(a):Uprzedzę Darka
Pewnie chodzi o Planinarsko Druzstvo Karanfil, klub górski z Gusinja. 2.05 to chyba data.
Ta dolina to jak dla mnie Ropojana, w dole widać Gusinje. Zdjęcie na pewno zoomem robione.
pzdr
darek1 napisał(a):Co Wy chcecie od mojej osoby, ciągle o mnie mówicie i chcecie mnie uprzedzać. Ja nie lubie gór latem tylko zimą. Lubię jeżdzić na nartach ale nie chodzić po górach. Cóż to za przyjemność na urlopie piąć sięw górę i zmachać się jak prosię. Lepiej polezeć na chorwackiej plaży w obecności interesujacych Pań. Pozdrawiam
zawodowiec napisał(a):Uprzedzę Darka
Pewnie chodzi o Planinarsko Druzstvo Karanfil, klub górski z Gusinja. 2.05 to chyba data.
zawodowiec napisał(a):Ta dolina to jak dla mnie Ropojana, w dole widać Gusinje. Zdjęcie na pewno zoomem robione.
pzdr
typ napisał(a): Valbone jest nieco inna i jest tam pare domów na krzyż:
Lidia K napisał(a):Jako wielbicielka górskich dolin i ich widoków z wyższych poziomów poprzyglądałam się tym dwu zdjęciom i ..... powinna to być ta sama dolina Valbone. Nie jest to takie łatwe do porównania, chmury i cienie chmur, różne zoomy użyte podczas wykonywania zdjeć. Ale nic innego poza już rozpoznaną Ropajaną na innym zdjęciu być nie może.
Lidia K napisał(a):Shtriga wiem kim są koledzy Typ i Zawodowiec. Są fachowymi turystami kochającymi góry, lubiącymi takie wyzwania, jakim są mało znane szlaki górskie. Ja też im wierzę, a mapkę dołączyłam nie dlatego, że miałam jakieś wątpliwości, tylko dlatego, że sama lepiej wtedy widzę jak to się ma do zdjęcia na które zwróciłam szczególną uwagę
No i oczywiście też już tęsknię za takimi widokami
Lidia K napisał(a):A jeszcze popatrzyłam sobie na mapę i sprawdziłam, że Gusinje jest na wysokości 917 m n.p.m. a Maja jest na wysokości 2691,4 m n.p.m. (1784 m - przewyższenia) w linii prostej od Gusinje do jest Majki 14 km.