Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Magiczny Pelješac......i Buljarica

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
lotnikwsk
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lotnikwsk » 01.12.2015 21:33

Mikromir napisał(a)::lool:
Cwana bestia - żonce kluczyki, a sam... no no no... :roll:

Długo dochodziłeś do siebie po degustacji?... :wink: :mrgreen:

Bardzo stylowa ta winiarnia, aż miło popatrzeć.

Nie było aż tak źle, no bo nie można degustować na krzywy r..j nie wiadomo ile :mrgreen:
a żonka za winkiem i tak nie przepada to po co się ma męczyć :mrgreen: swoją okazję i tak miała bo przed wyjazdem byliśmy jeszcze raz i ja wtedy brałem tylko całe butelki :mrgreen: :wink:
Winiarnia rzeczywiście bardzo stylowa 8)
lotnikwsk
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lotnikwsk » 01.12.2015 21:38

andeo napisał(a):Oj Krzysztof,Krzysztof ,przecież pisałam o tym,że można łazić a potem degustować ;) przyznaj się ,że z tymi kluczykami i zdziwieniem wszystko sobie szybciej ukartowałeś :oczko_usmiech:

Oj tam zaraz ukartowałeś :D
Twoją relacje czytałem w zimie , to mogłem sobie do lipca zapomnieć no nie :D :wink:
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 01.12.2015 21:49

Pewnie ,to szmat czasu ;)
lotnikwsk
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lotnikwsk » 01.12.2015 22:13

andeo napisał(a):Pewnie ,to szmat czasu ;)

I to jaki szmatttttttt 8O jak sobie pomyślę że to dopiero listopad :evil: ....o grudzień :D ( to już lepiej) i do wakacji jeszcze 7 miechów :wink: ( to właśnie dzięki Tobie wiedziałem że zwiedzanie i degustacja jest za free , kolega jak zobaczył na parkingu jakieś ferrari to nawet nie wszedł do środka bo stwierdził że go na takie wino nie stać :mrgreen: )

A tak swoją drogą to zapodaj coś z Hvaru bo właśnie umyślałem sobie na niego pojechać :D
...czytam ,pisze maile ,nawet nie mam czasu na relacje :cry:
nie wiem czy dobrze robię ale kierunek Ivan Dolac :?
no chyba że mi polecisz coś lepszego :wink:
jak by co to puść na PW (kwaterkę) :wink:
lotnikwsk
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lotnikwsk » 01.12.2015 22:46

..............na czym to ja skończyłem , a Matuśko no to teraz jedziemy niby na plaże a jednak do niej nie dojeżdżamy :(

DSC_2886.JPG

DSC_2887.JPG

DSC_2873.JPG

DSC_2874.JPG

DSC_2877.JPG

oooo 8O fajne agrafki ....kierunek oczywiście Crkvice ,i przypomniałem sobie że starsza córa została w domu :evil: (bo stwierdziła że chora ale ja tak żadnej choroby nie widziałem) jej wola albo strata :mrgreen:

DSC_2878.JPG

DSC_2881.JPG

DSC_2884.JPG

DSC_2882.JPG

więc nawracamy na agrafce (coś pięknego) :mrgreen:
z kąpieli nici a po drodze zatrzymujemy się jeszcze w Kunie ,osiołków nie znalazłem ale specjalnie to ich nawet nie szukałem :?
DSC_2888.JPG

i wracamy na swoją plaże w Żuljanie na zachód słońca :papa:
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 02.12.2015 10:09

No toś sobie piękne wakacje wymyślił! Hvar !nie może już być chyba nic lepszego :)
Myślę ,że Ivan Dolac to świetny wybór,jak czytałam relacje to bardzo mi się tam podobało,też planuję wrócić jeszcze na Hvar i z chęcią bym tam stacjonowała ,ale ciężko np na bookingu znaleźć nocleg .Jak będziesz coś miał to i ze mną się podziel.Ja niestety w przyszłym roku chyba wcale nie zawitam do Cro,czeka mnie operacja kolana w maju i myślę że czerwiec/lipiec jeszcze nie będę na tyle sprawna żeby śmigać po Hvarze,ale kto wie ...troszkę mam nadzieję ...
My mieszkaliśmy w Starim Gradzie ,nie od pierwszego wejrzenia się w nim zakochałam ,ale jak tak trzeci zerknęłam to stwierdziłam że jednak jest uroczy :lol: Do Ivana nie zajechaliśmy,nie starczyło czasu ,a bardzo chciałam na tę plażę którą CROberto polecał ,ale jeszcze tam wrócę ;)

...ale że osiołków nie poszliście oglądać w Kunie 8O ,no wiesz....tak się nie robi :lol: ,ale schody są ,to trochę się uspokoiłam ;)
lotnikwsk
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lotnikwsk » 02.12.2015 19:00

andeo napisał(a):No toś sobie piękne wakacje wymyślił! Hvar !nie może już być chyba nic lepszego :)
Myślę ,że Ivan Dolac to świetny wybór,jak czytałam relacje to bardzo mi się tam podobało,też planuję wrócić jeszcze na Hvar i z chęcią bym tam stacjonowała ,ale ciężko np na bookingu znaleźć nocleg .Jak będziesz coś miał to i ze mną się podziel.Ja niestety w przyszłym roku chyba wcale nie zawitam do Cro,czeka mnie operacja kolana w maju i myślę że czerwiec/lipiec jeszcze nie będę na tyle sprawna żeby śmigać po Hvarze,ale kto wie ...troszkę mam nadzieję ...
My mieszkaliśmy w Starim Gradzie ,nie od pierwszego wejrzenia się w nim zakochałam ,ale jak tak trzeci zerknęłam to stwierdziłam że jednak jest uroczy :lol: Do Ivana nie zajechaliśmy,nie starczyło czasu ,a bardzo chciałam na tę plażę którą CROberto polecał ,ale jeszcze tam wrócę ;)

...ale że osiołków nie poszliście oglądać w Kunie 8O ,no wiesz....tak się nie robi :lol: ,ale schody są ,to trochę się uspokoiłam ;)

No to trochę urosłem po tej pochwale Hvaru :lol:
W czerwcu może nie ale w sierpniu lub wrześniu na pewno będziesz po Hvarze śmigać 8)
życzę szybkiego powrotu do pełnej sprawności .
Jak mój wyjazd wypali to na pewno Ci miejsce zagrzeję :wink: :papa:
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 02.12.2015 19:54

We wrześniu to już szkoła ,więc odpada ,w sierpniu mąż nie chce jechać ,bo mówi że tłumy ;)
Najbardziej jednak lubimy przełom czerwca i lipca ,także chyba nici w tym roku ,ale nie tracę nadziei ;)
stpman
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) stpman » 02.12.2015 20:48

lotnikwsk napisał(a):kolega jak zobaczył na parkingu jakieś ferrari to nawet nie wszedł do środka bo stwierdził że go na takie wino nie stać :mrgreen: [/i])

Gwoli ścisłości auto na parkingu o którym mowa (jeśli było czarne) to nie Ferrari a Maseratii ;)
(Podejrzewam, że właścicieli)

lotnikwsk napisał(a):no i pani zaczyna polewać i wcale nie żałuje plavac, prosek, kristina .................................:wink:

Jak czytam wasze relacje z wizyty u Matusków to mam wrażenie, że my trafiliśmy chyba do innej winiarni;)

O zwiedzaniu nie było mowy, a jak zapytaliśmy o prosek to pani powiedział nam, że to jest porządna winiarnia i słodkich win tutaj się nie sprzedaj! (a jej wzrok powiedział nam coś w stylu: jak się nie podoba to drzwi są tam...)

Fajne zdjęcia z Cirkvic, my tam nie dotarliśmy, może trochę szkoda... Chyba za bardzo przerażał mnie wizja minięcia się z kimś na tej drodze... ;)
lotnikwsk
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lotnikwsk » 02.12.2015 21:44

andeo napisał(a):We wrześniu to już szkoła ,więc odpada ,w sierpniu mąż nie chce jechać ,bo mówi że tłumy ;)
Najbardziej jednak lubimy przełom czerwca i lipca ,także chyba nici w tym roku ,ale nie tracę nadziei ;)

No to tak samo jak ja (sierpień nie jadę bo autostrada ,tłumy itp :evil: )
a czerwiec i wrzesień szkoła więc zostaje lipiec :)
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 02.12.2015 21:46

O to ciekawe ,dlaczego nie można było zwiedzić ? nam też pani sama zaproponowała zwiedzanie a potem degustację ..nie pamiętam czy był prošek ...
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 02.12.2015 21:47

lotnikwsk napisał(a):
andeo napisał(a):We wrześniu to już szkoła ,więc odpada ,w sierpniu mąż nie chce jechać ,bo mówi że tłumy ;)

No to tak samo jak ja (sierpień nie jadę bo autostrada ,tłumy itp :evil: )
a czerwiec i wrzesień szkoła więc zostaje lipiec :)

My córę dwa lata z rzędu ,tydzień przed wakacjami już zabieraliśmy ze szkoły ;) fajnie się wtedy podróżuje .
lotnikwsk
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lotnikwsk » 02.12.2015 21:50

stpman napisał(a):Gwoli ścisłości auto na parkingu o którym mowa (jeśli było czarne) to nie Ferrari a Maseratii ;)
(Podejrzewam, że właścicieli)

Masz rację , czarne maseratii było ale stało także białe ferrari ,czyje to już nie wiem :roll:

stpman napisał(a):Chyba za bardzo przerażał mnie wizja minięcia się z kimś na tej drodze... ;)

a mnie ta przyjemność nie ominęła ,rozmijałem się z Chorwatem i musiałem trochę cofać :)
lotnikwsk
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lotnikwsk » 02.12.2015 21:57

andeo napisał(a):O to ciekawe ,dlaczego nie można było zwiedzić ? nam też pani sama zaproponowała zwiedzanie a potem degustację ..nie pamiętam czy był prošek ...

Jak ja byłem to był bo do dzisiaj stoi w barku :D
Moje córki to zawsze się pozgłaszają na jakieś przedstawienia na zakończenie roku więc nawet nie próbuję wcześniej jechać a jak już mają świadectwa to jakoś tak bardziej wakacyjnie :D
lotnikwsk
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lotnikwsk » 12.12.2015 20:57

Był Trstenic , Borak , Ston , Korcula , ktoś dociekliwy powie że mieszkamy w Żuljanie a co tam plaży nie ma ?
odpowiadam że jest i to nie jedna , miejska może nie rewelacja ale Uvala Vucine to całkiem ładna.
Załączniki:
DSC_2866.JPG
DSC_2865.JPG
DSC_2864.JPG
DSC_2862.JPG
DSC_2860.JPG
DSC_2855.JPG
DSC_2854.JPG
DSC_2853.JPG
DSC_2852.JPG
DSC_2851.JPG
DSC_2850.JPG
DSC_2849.JPG
DSC_2829.JPG
DSC_2823.JPG
DSC_2822.JPG
DSC_2815.JPG
DSC_2812.JPG
DSC_2810.JPG
DSC_2808.JPG
DSC_2912.JPG
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Magiczny Pelješac......i Buljarica - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies