Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Magiczne Bałkany 2019

Do Grecji przynależy około 2500 wysp, ale tylko nieco ponad 150 jest zamieszkana przez ludzi. Grecja słynie z produkcji marmuru, który jest eksportowany do innych państw. Grecja posiada aż 45 lotnisk. Językiem greckim posługiwano się już cztery tysiące lat temu - to jeden z najstarszych języków w Europie.
steftes
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) steftes » 08.03.2020 16:50

I tak oto dojechaliśmy razem z relacją do jej końca. Kolejny dzień jazdy i meldujemy się pełni wrażeń w domu w Wielkopolsce.
Trasa 16a 2019.jpg

Jeszcze przed wyjazdem z Węgier duże paprykowe zakupy. Droga do Brna szybko ubywa, ale przed Brnem przy zjeździe w prawo na Ołomuniec jak zawsze tak i teraz ogromny korek. A w samym Ołomuńcu na niezwykłym rondzie też pewnie jeszcze większy. Postanawiam jechać na wprost przez miasto, czasowo wychodzi tak samo.
Teraz czas pomyśleć już o nowej, tegorocznej wyprawie.
Dziękuję wszystkim moim wiernym Czytelnikom za cierpliwość i miłe komentarze i być może do zobaczenia gdzieś na trasie.

Pozdrawiam wszystkich serdecznie i życzę udanych wyjazdów, ciekawych przygód i dużo wrażeń.

Steftes :papa: :papa: :papa:
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 08.03.2020 18:43

Dziękuję za kolejna piękną i inspirującą relację. Kilka miejsc z przyjemnością bym odwiedziła i mam nadzieję, że w przyszłym roku się, uda, to na ten rok inne plany.
No i oczywiście czekam na tegoroczną Wasza podróż i relację. :papa:
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 08.03.2020 19:59

Dzięki za super relację i miejsca oraz inspirację.
Niech moc będzie z Wami i na ten rok, żeby Wam się tak chciało planować i realizować, jak nam czytać/oglądać Wasze relacje.
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 09.03.2020 09:56

Znakomita i pouczająca relacja, piękne zdjęcia... Dla mnie wiele miejsc nieznanych :? Dzięki. Czekam z utęsknieniem na następną :D
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 09.03.2020 11:30

Pięknie to opisałeś i pokazałeś, wielkie dzięki :)
marekkowalak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekkowalak » 09.03.2020 15:14

Przeczytałem relację raz jeszcze w całości.

Powiem tak: wcześniej miałem jakiś tam plan na przyszłoroczne wakacje: Czarnogóra, Albania, Kosowo, Macedonia, powrót przez Serbię. Ale dzięki twojej relacji już widzę, że będę musiał dołożyć do mojego planu przynajmniej ze 2 dni, żeby odwiedzić chociaż część z opisanych przez ciebie miejsc, których wcześniej na mojej liście nie było.

Dobrze, że to już koniec relacji, bo by mi się budżet skończył! :D :D

A tak na poważnie - super robota! Jedna z lepszych relacji na Cropli :papa: :papa:
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 09.03.2020 15:29

marekkowalak napisał(a):Ale dzięki twojej relacji już widzę, że będę musiał dołożyć do mojego planu przynajmniej ze 2 dni, żeby odwiedzić chociaż część z opisanych przez ciebie miejsc, których wcześniej na mojej liście nie było.
Dobrze, że to już koniec relacji, bo by mi się budżet skończył! :D :D

Jeśli czas wakacji się kończy oraz budżet, to lepiej nie czytaj starszych relacji Steftes, bo Ci i jednego i drugiego na pewno zabraknie :wink:
mchrob
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mchrob » 09.03.2020 18:11

Ja również dziękuję za Twoją kolejną świetną relację. Wiem że jedziesz w tym roku w kolejną wyprawę ale czy jest jeszcze miejsce na Bałkanach gdzie Cię jeszcze nie było? :)
marekkowalak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekkowalak » 09.03.2020 20:52

piekara114 napisał(a):Jeśli czas wakacji się kończy oraz budżet, to lepiej nie czytaj starszych relacji Steftes, bo Ci i jednego i drugiego na pewno zabraknie :wink:

To są też inne :?: :?: 8O 8O

Już uruchamiam wyszukiwarkę :D :D

Edit!! Znalazłem!!

Piękne dzięki, ale mnie urządziłaś :evil: :evil: - nockę mam dziś zarwaną :wink: :wink:
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 09.03.2020 21:59

marekkowalak napisał(a):Piękne dzięki, ale mnie urządziłaś :evil: :evil: - nockę mam dziś zarwaną :wink: :wink:
Raczej nie jedną :mrgreen:
steftes
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) steftes » 09.03.2020 23:08

greenrs napisał(a):Znakomita i pouczająca relacja, piękne zdjęcia... Dla mnie wiele miejsc nieznanych :? Dzięki. Czekam z utęsknieniem na następną :D

Jeśli wyjazd dojdzie do skutku, a na razie nie ma ku temu przeszkód to podzielę się wrażeniami i zdobytym doświadczeniem (byłaby to już chyba ósma relacja).

mchrob napisał(a):Ja również dziękuję za Twoją kolejną świetną relację. Wiem że jedziesz w tym roku w kolejną wyprawę ale czy jest jeszcze miejsce na Bałkanach gdzie Cię jeszcze nie było? :)

piekara114 napisał(a):Dziękuję za kolejna piękną i inspirującą relację. Kilka miejsc z przyjemnością bym odwiedziła i mam nadzieję, że w przyszłym roku się, uda, to na ten rok inne plany.
No i oczywiście czekam na tegoroczną Wasza podróż i relację. :papa:

Jest tak wiele jeszcze do zobaczenia. Ten rok to także docelowo Grecja (Evia i Skiatos), a po drodze węgierskie gorące baseny, naddunajska Serbia i Rumunia, bułgarskie Rodopy i wodospady pod Bełasicą - jednym z najstarszych pasm górskich Bałkanów.
Nowa trasa, inny samochód, nowe wyzwania i sprawdzona załoga.

Dziękuję za Wasze opinie.
Miło mi, że mam tylu obserwatorów i miło Was widzieć wśród odwiedzających.

Steftes :papa:
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 14.03.2020 13:41

Szkoda , ze już koniec , bo śledzenie Twojej ciekawej i inspirującej relacji to była dla mnie przyjemność .
Mamy podobny sposób spędzania wakacji i kierunki prawie te same , więc kilka miejsc odwiedzę ( mam taką nadzieję :wink: ) dzięki tej relacji .

Dziękuję i pozdrawiam
Piotr
Pudelek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pudelek » 14.03.2020 15:11

Było ciekawie :) Oby w tym roku wakacyjne (i nie tylko) wyprawy nie zostały pokrzyżowane przez żadne paskudztwo :)
khml
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) khml » 14.03.2020 19:01

Powiem krótko ... "zacna robota" dzięki której nasze wakacyjne plany uległy zmianie co z kolei bardzo mnie cieszy :lol:
Jeszcze raz dziękuję i czekam na kolejny przewodnik :papa:
majkik75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majkik75 » 12.04.2020 19:01

Mało teraz zaglądam na forum, to dopiero zauważyłem, że skończyłeś relację :oops:

Dziękuję Ci za nią. I śmiało napiszę: fantastyczna relacja z cudownie dopracowanymi zdjęciami :!: Masz dar do pięknego pokazania mijanych ludzi, wdzięcznie, bez nadęcia, bez wymuszonej pozy (np. dziewczyny przy wodospadzie, młoda para ... ) i pewno tylko Ty wiesz ile jeszcze jest takich zdjęć choćby z tej podróży, których nie publikowałeś.

Piękny i bardzo ciekawy czas mieliście. Dokładnie tak bym chciał zwiedzać, gdy już dzieci podrosną i będzie można samemu z Żoną ruszyć po prostu przed siebie, codziennie być w innym miejscu ...

Dla mnie, najlepsza relacja ubiegłego roku (bo zacząłeś w zeszłym roku ;) )

Jeszcze raz dziękuję :)

pozdrawiam, Michał
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Grecja - Ελλάδα