maxredaktor napisał(a):Genialne te Bałkany w Twoim wydaniu. Zostało mi jeszcze parę stron do nadrobienia, ciężko mi się od zdjęć oderwać
walp napisał(a):steftes napisał(a):Widok świątyni wznoszącej się samotnie nad krawędzią klifu...
Wspaniały widok.
agata26061 napisał(a):Podziwiam Was za tak ogromna ilość odwiedzonych miejsc. Właśnie nadrobilam kilka stron i jak zwykle jestem pod wrażeniem miejsc i opisów historycznych
steftes napisał(a):Kiedyś, gdy jeździłem do Chorwacji czy do Grecji, kraje po drodze to był tylko tranzyt. To był błąd, jest tyle ciekawych miejsc do do zobaczenia po drodze. Każdego roku staram się jechać inną trasą i zawsze znajdzie się coś coś interesującego. Plan bałkański na ten rok też już jest.
agata26061 napisał(a): Jak dzieciaki już nam na tyle podrosną, że nie będą z nami jeździć, to odpale wszystkie Twoje relacje i będę ściągać od Ciebie ile wlezie... Oczywiście dostosowując wyjazd do swoich preferencji
piekara114 napisał(a):agata26061 napisał(a): Jak dzieciaki już nam na tyle podrosną, że nie będą z nami jeździć, to odpale wszystkie Twoje relacje i będę ściągać od Ciebie ile wlezie... Oczywiście dostosowując wyjazd do swoich preferencji
To się jeszcze trochę oczekasz, lepiej je hartuj na taką podróż... Nasz ma 17 lat (tfu za 3 tygodnie dopiero) i jak w weekendy nie chce z nami nigdzie jeździć, to na dłuższy wyjazd jest aż nazbyt chętny , no i końca nie widzę...
piekara114 napisał(a):Tylko wiesz Agata, to jest taki głupi wiek: wiele znoszą w podroży, ale są średnio zainteresowani otoczeniem, czasami aż się nie chce... Ja mam wrażenie, że młodsze dzieci są ciekawsze świata i miejsc, zwłaszcza jak w ciekawy sposób im się to sprzeda....
steftes napisał(a):Schodząc na dół do promenady niektórzy nie mogą się oprzeć by nie wejść do sklepu jubilerskiego, gdzie są głównie perły ochrydzkie. Mając taką okazję jak tu ich nie kupić skoro noszą je Królowa Elżbieta, żony ambasadorów oraz polityków z wielu zakątków świata. Wraz z zakupem dostajemy także certyfikat autentyczności.
walp napisał(a):Drogie te perły? I jaka ogolnie waluta jest preferowana, lokalna MKD, czy EUR?
agata26061 napisał(a):steftes napisał(a):Kiedyś, gdy jeździłem do Chorwacji czy do Grecji, kraje po drodze to był tylko tranzyt. To był błąd, jest tyle ciekawych miejsc do do zobaczenia po drodze. Każdego roku staram się jechać inną trasą i zawsze znajdzie się coś coś interesującego. Plan bałkański na ten rok też już jest.
No i to jest piękne, że po drodze aż tyle widzicie. Jak dzieciaki już nam na tyle podrosną, że nie będą z nami jeździć, to odpale wszystkie Twoje relacje i będę ściągać od Ciebie ile wlezie... Oczywiście dostosowując wyjazd do swoich preferencji