plavac napisał(a):Cóż powiedzieć - pięknie i bajkowo
Janusz Bajcer napisał(a):30 września wyjechałem na Zlot, tu relacja dziarsko pomyka
sylwia79 napisał(a):Buty na bulwarze są symbolem zamordowanych podczas II wojny światowej Żydów. Zostali rozstrzelani i tylko buty po nich zostały.... Niestety...
maslinka napisał(a):Nawet nie wiecie, jak mi głupio...
Lidia K napisał(a):Budapeszt jest wart zwiedzenia i powłóczenia się po bulwarach i wzgórzach. Ciekawe jakie to widoki z wyżej i gdzie zrobione zdjęcia nam pokażesz
weldon napisał(a):Musisz przyznać, że byłem delikatniejszy
weldon napisał(a):Powiem tylko tyle, że Pomnik ofiar holocaustu ufundowała rodzina Tony'ego Curtisa,
tego od "Pół żartem, pół serio". On, w rzeczywistości,
nazywał się Bernard Schwartz, a jego ojciec był Żydem, który wyemigrował z Węgier.
sylwia79 napisał(a):Nie przejmuj się Maslinko, nie wszyscy o tym wiedzą, bo i skąd. Gdyby nasz przewodnik na wycieczce o tym nie wspomniał, to też bym się zastanawiała o co chodzi z tymi butami...
maslinka napisał(a):Postaram się nie dublować relacji Weldona
maslinka napisał(a):A wiesz, że szukałam jakiejś tabliczki informującej o tym, co to za pomnik (czy forma wyrazu artystycznego) i nie znalazłam. Może potrzebuję już okularów .
weldon napisał(a):Zapomnij. Albo piszesz wszystko, albo ja kasuje swoją
weldon napisał(a):Nasze relacje i rozmowy są po to, żeby "wiedzieć" a nie ganić.
Naprawdę, chyba nikomu nie przyszłoby do głowy posądzić Cię o takie lekkie podejście do tego tematu.
weldon napisał(a):A historii, nawet na wakacjach, nie da się ominąć.
weldon napisał(a):Uśmiechnij się
weldon napisał(a):A tak w ogóle, to z przyjemnością siedzę z Tobą przy (Twoim) kufelku ...
Powrót do Węgry - Magyarország