plavac napisał(a):Kolory, kolory nierzeczywiste...
Już się chciałem tłumaczyć, kiedy jednak doczytałem, że to
plavac napisał(a):Bałkany.
Pozdrawiam,
Wojtek
Franz napisał(a):Na przedmieściach Bitoli skręcam na obwodnicę i objeżdżając Babę od północy, trafiam na przełęcz. Tu szeroka szosa się kończy i już znacznie węższa prowadzi do skrzyżowania, gdzie w prawo można skręcić na Ohryd. Wprawdzie mam zamiar do niego dziś dojechać, ale nie tak od razu - wybieram kierunek na wprost, zgodnie z drogowskazami na Otesevo.
bernidi napisał(a):Franz napisał(a):Na przedmieściach Bitoli skręcam na obwodnicę i objeżdżając Babę od północy, trafiam na przełęcz. Tu szeroka szosa się kończy i już znacznie węższa prowadzi do skrzyżowania, gdzie w prawo można skręcić na Ohryd. Wprawdzie mam zamiar do niego dziś dojechać, ale nie tak od razu - wybieram kierunek na wprost, zgodnie z drogowskazami na Otesevo.
Ha, to będziemy się mijać.
Piękna tam droga prowadzi pomiędzy jeziorami Prespa i Ochrydzkim...
plavac napisał(a):bermidi napisał(a):Ha, to będziemy się mijać.
Piękna tam droga prowadzi pomiędzy jeziorami Prespa i Ochrydzkim...
Chętnie ją zobaczę, bo nie udało się nią przejechać.
Ze mną spotkacie się dopiero na przełęczy Lipova Livada.
plavac napisał(a):Czasem warto zejść w doliny...nad spokojne wody...
bernidi napisał(a):Malowniczo, kojarzy się ze Skandynawią bardziej niż z Bałkanami...
Franz napisał(a):plavac napisał(a):Czasem warto zejść w doliny...nad spokojne wody...bernidi napisał(a):Malowniczo, kojarzy się ze Skandynawią bardziej niż z Bałkanami...
A z kolei góry porównał Piotrek do Norwegii. Muszę sprawdzić, gdzie ja tak naprawdę wylądowałem...
Powrót do Macedonia Północna - Северна Македонија