Szok i niedowierzanie! Wody po sam dach!
M.
Franz napisał(a):MirekB235 napisał(a):Wygląda na dobre miejsce do wędrówek. Są tam szlaki?
Owszem, chociaż - przynajmniej kilka lat temu - kiepsko znakowane.
Pozdrawiam,
Wojtek
marcines napisał(a):- z Galicznika jest fajna trasa na Medenice (2163mnpm), trochę przypomina Biesczady tylko wyżej
- niedaleko, ze Strezinira jest wyjście na Korab (2764) najwyzszy szczyt Macedonii i Albanii, wg opisu 9h i 1300m przewyzszenia
Jest jeszcze Titov vrh (2747) z popovej szapki, bardzo popularny, ok 10h
marcines napisał(a):2 lata temu byłem w tamtym rejonie, niestety za krótko i pogoda nie sprzyjała,
Franz napisał(a):marcines napisał(a):- z Galicznika jest fajna trasa na Medenice (2163mnpm), trochę przypomina Biesczady tylko wyżej
- niedaleko, ze Strezinira jest wyjście na Korab (2764) najwyzszy szczyt Macedonii i Albanii, wg opisu 9h i 1300m przewyzszenia
Jest jeszcze Titov vrh (2747) z popovej szapki, bardzo popularny, ok 10h
Piękne trasy, przeszedłem je.marcines napisał(a):2 lata temu byłem w tamtym rejonie, niestety za krótko i pogoda nie sprzyjała,
Czyli - jeśli właściwie interpretuję - nie szedłeś jeszcze żadną z tych tras?
Pozdrawiam,
Wojtek
marcines napisał(a):niestety nie,ale jest ambitny plan na ten rok, oczywiście jeśli sytuacja pozwoli
Franz napisał(a): Przeszedłem już w Macedonii sporo ciekawych tras - opisy kilku znalazły się już w tym wątku, następne są zakolejkowane - ale również mam nadzieję na poszerzenie tego tematu.
Pozdrawiam,
Wojtek
Franz napisał(a):marcines napisał(a):niestety nie,ale jest ambitny plan na ten rok, oczywiście jeśli sytuacja pozwoli
W takim razie trzymam kciuki. Przeszedłem już w Macedonii sporo ciekawych tras - opisy kilku znalazły się już w tym wątku, następne są zakolejkowane - ale również mam nadzieję na poszerzenie tego tematu.
Pozdrawiam,
Wojtek
Powrót do Macedonia Północna - Северна Македонија