Dzięki za pomocBodek1 napisał(a):Pozdrawiam koleżankę.
Dzięki za pomocBodek1 napisał(a):Pozdrawiam koleżankę.
ajdadi napisał(a):
Nie płać za autostrady w euro bo mają...kosmiczny narzut
Mikeee napisał(a):przejeżdżając przez Macedonię w 2013 roku, zapłaciłem na pierwszej bramce 5 EUR i po ostatniej bramce (trzeciej bodajże) zostało mi jeszcze ok 50 denarów. Z ciekawostek - musieliśmy podjechać do apteki po antybiotyki na zapalenie spojówek i na anginę. U nas te leki były na receptę, a tam kupiliśmy normalnie...
dabecja napisał(a):warto więc wymienić w banku albo jak pisał kol.na przejściu granicznym w małej białej budce z napisem poczta ,mnie pani wymieniła po 60 za e.
piekara114 napisał(a):dabecja napisał(a):warto więc wymienić w banku albo jak pisał kol.na przejściu granicznym w małej białej budce z napisem poczta ,mnie pani wymieniła po 60 za e.
Nie ma już poczty na przejściu granicznym. Wymienić można bez problemu na następnej stacji benzynowej.
magnyc napisał(a):Drodzy Koledzy i drogie Koleżanki.
Poszukuje jakiś informacji noclegowych w Macedonii, widziałem ze 2 stare wątki z cyklu "przejazdem". Ale do głowy wpadł mi pomysł spędzenia całego urlopu 7-10 dni w Trpejcy nad jeziorem Ochrydzkim. Generalnie może ktoś polecić tam jakiś sprawdzony nocleg?
Przeglądam booking, ale ofert dużo nie ma i podejrzewam, że na miejscu może być sporo fajniejszych apartamentów niż te kilka sztuk z "internetów". Pojechałbym oczywiście w ciemno, ale z racji tego, że mam dwójkę naprawdę małych dzieci, to wolę jechać na gotowe.
Bodek1 napisał(a):magnyc napisał(a):Drodzy Koledzy i drogie Koleżanki.
Poszukuje jakiś informacji noclegowych w Macedonii, widziałem ze 2 stare wątki z cyklu "przejazdem". Ale do głowy wpadł mi pomysł spędzenia całego urlopu 7-10 dni w Trpejcy nad jeziorem Ochrydzkim. Generalnie może ktoś polecić tam jakiś sprawdzony nocleg?
Przeglądam booking, ale ofert dużo nie ma i podejrzewam, że na miejscu może być sporo fajniejszych apartamentów niż te kilka sztuk z "internetów". Pojechałbym oczywiście w ciemno, ale z racji tego, że mam dwójkę naprawdę małych dzieci, to wolę jechać na gotowe.
Kiedyś jak byłem nazywała się ta miejscówka villa Geros ,teraz widzę to na bookingu ,nazywa House Geros , wart polecenia, sporo osób z forum tam było.
Też spędziłem tam tydzień .
Powrót do Macedonia Północna - Северна Македонија