kaszubskiexpress napisał(a):
Napisałem, ze regionalna ( bałkańska ), ale na pewno nie międzynarodowa. 14 miejsce na Eurowizji, to trochę mało.
Całkiem możliwe, że tragiczna śmierć w młodym wieku przeszkodziła Tose w zostaniu gwiazdą międzynarodową.
kaszubskiexpress napisał(a):
Napisałem, ze regionalna ( bałkańska ), ale na pewno nie międzynarodowa. 14 miejsce na Eurowizji, to trochę mało.
kaszubskiexpress napisał(a):przez kaszubskiexpress » 28.08.2012 08:31
Mam pytanko odnośnie Tosze Proeski'ego.
Skąd u Was takie zainteresowanie nim ? Wynika z tego, że kiedyś jego muzyka Wam towarzyszyła w podróży, czy z jakiegoś innego powodu.
Pytam, bo to raczej lokalna gwiazda, może regionalna ( bałkańska ).
Trochę dziwny jest ten jego boski nimb w postaci wszechobecnych obrazów, kaplic i krzyży.
Rozumiem, że na urodzinach Riedla spotykają się ludzie nad grobem i graja bluesa, ale nikt z Bałkanów raczej tam nie jeździ. Na każdym skrzyżowaniu w Tychach też go raczej nie można zobaczyć.
Prezes106 napisał(a):Zawsze nam towarzyszy w podróży i kojarzy nam się z wakacjami ale nie tylko. Myślę, że zainteresowanie Proeskim to nie tylko muzyka( choć jak dla mnie jest wyjątkowa) ale też wynika to z tego jakim był człowiekiem i jak wiele robił dla innych i jak wiele by pewnie jeszcze zrobił.
Powrót do Macedonia Północna - Северна Македонија