ania.i napisał(a):ag88 napisał(a):A jak ma się płacenie kartą mBanku w Chorwacji? Opłaca się? Waham się czy brać ze sobą sporą ilość Euro i nosić gotówkę przy tyłku czy wziąć gotówki mniej i płacić kartą gdzie się da.
Wiem, że istnieje milion tematów na forum, ale nie będę robić wykopków z 2008
niech mnie cromaniacy poprawią ale z przekopanych milionów tematów wyczytałam, żeby kartą płacić gdzie się da bo ponoć opłaca się najbardziej..
w tym regulaminie piszą że na świecie też (pkt II.3): http://www.mbank.pl/download/regulaminy ... omatow.pdf
szkoda, że to wycofają..ale zdążę wrócić z Cro
KrisM napisał(a):myślę, że mBank się zdziwi jak ludzie zaczną od niego uciekać. widać im już nie zależy na stałych klientach. też zastanawiam się nad przeniesieniem konta do Alior Sync, na razie czekam jeszcze na odpowiedź od banku czy mnie jako posiadaczowi pakietu do ekonta również zabierają możliwość wypłaty gotówki za granicą bez prowizji. na razie czekam 2 dni i się nie mogę doczekać na odpowiedź;-)
ania.i napisał(a):ag88 napisał(a):A jak ma się płacenie kartą mBanku w Chorwacji? Opłaca się? Waham się czy brać ze sobą sporą ilość Euro i nosić gotówkę przy tyłku czy wziąć gotówki mniej i płacić kartą gdzie się da.
Wiem, że istnieje milion tematów na forum, ale nie będę robić wykopków z 2008
niech mnie cromaniacy poprawią ale z przekopanych milionów tematów wyczytałam, żeby kartą płacić gdzie się da bo ponoć opłaca się najbardziej..
w tym regulaminie piszą że na świecie też (pkt II.3): http://www.mbank.pl/download/regulaminy/Regulamin_uslugi_wyplaty_ze_wszystkich_bankomatow.pdf
szkoda, że to wycofają..ale zdążę wrócić z Cro
ag88 napisał(a):Mastercard ma prowizję/opłatę za przewalutowanie?
sneer napisał(a):ag88 napisał(a):Mastercard ma prowizję/opłatę za przewalutowanie?
Z tego co mi wiadomo od niedawno w mBanku przy wypłacie z bankomatów każda karta wydana przez tenże bank nabija nam 3% za przewalutowanie, wraz z prowizją może więc wyjść owe 6%, o którym pisaliśmy.
JAPP napisał(a):Przy wypłacie z bankomatu na pewno nie ma opłaty za przewalutowanie (stan na koniec czerwca 2013). Kwota wypłacona w kunach jest przeliczana na euro, ale nie jest pobierana z tego tytułu żadna opłata (tylko 3 % prowizji)
sneer napisał(a):JAPP napisał(a):Przy wypłacie z bankomatu na pewno nie ma opłaty za przewalutowanie (stan na koniec czerwca 2013). Kwota wypłacona w kunach jest przeliczana na euro, ale nie jest pobierana z tego tytułu żadna opłata (tylko 3 % prowizji)
Zgodnie z wypowiedzią pracownika banku: "Niestety w przypadku pobytu w Chorwacji i transakcji realizowanych w innej walucie niż EUR, nie unikniesz opłaty za przewalutowanie - w wysokości 3% wartości transakcji. ". Czyli łupią nas tak czy owak.
brzo1985 napisał(a):zamówiłem kartę Mastercard Debit Gold. Wszystko razem miesięcznie kosztuje mnie 5 zł. Kartą można wypłacać kasę we wszystkich bankomatach za free(tak jak kiedyś w Mastercard PayPass),
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne