Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ludziska jak wy się zamykacie w kwocie 2-3 tys. zł... ?

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.04.2011 13:14

Gazda napisał(a):Jako że uwielbiam gotować, kupował będę ryby na targu, następnie je grillował, gotował zupę rybną, grillował kurczaki i chorwackie kiełbaski. Produkty na śniadania zabieramy z Polski (płatki, mleko, dżemy, masło, wodę mineralną). Oczywiście odwiedzimy konobę w Ston, pójdziemy na lody, popłyniemy na Korculę, pojedziemy do Dubrovnika. Z całą pewnością nie będziemy głodować, ani "ubogo żyć". Na pewno kupował będę domace wino, rakliję, i doskonałe piwo Karlovacko, gotowe sosy do spagetti (córka przepada za tym czymś), jak również dojrzewający ser. I zmieszczę się w 3000 pln za cały, siedmiodniowy pobyt.

Pozdrawiam i życzę udanej końcówki świąt :-)

Za 1300 zł chcesz kupować ryby na targu, kiełbaski chorwackie, wejść na mury w Dubrovniku, popłynąć na Korculę, pić Karlovacko, odwiedzać konoby. Chyba jak buchniesz komuś portfel albo kartę z pinem. Albo nie byłeś w Chorwacji albo to co piszesz jest marzeniem.
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 25.04.2011 17:15

Pomarzyć każdemu wolno.
Polilu
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Polilu » 25.04.2011 17:37

Byliśmy w 2009 r 2+1
zakwaterowanie ok 1700 zł -12 dni
dojazd + opłaty ok 1400 zl
Zwiedzanie + Atrakcje dla dziecka + jedzonko ok 2000 zł
Myślę że z tego przy oszczędzaniu da się urwac 1000 zł
Ale to max - potem to nie wakacje tylko pokuta
Gazda
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gazda » 25.04.2011 17:39

Cóż... w roku ubiegłym byłem tam na przełomie października i listopada i udało mi się zmieścić w podobnej kwocie... Nie widzę więc powodów, żeby w tym roku mi się nie udało. Zwłaszcza, że złotówka umacnia się względem euro i kuny... Aaa... i zapominacie chyba, że piszę o pobycie tygodniowym...
kozak
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kozak » 25.04.2011 20:52

darek1 napisał(a):
kozak napisał(a):Jeśli chodzi o jedzenie to proponuje nie liczyć, bo różnie jemy i jednemu starczy tyle a drugiemu 2... 3 razy tyle to będzie jeszcze mało. Poza tym każdy wie ile zje i ile będzie musiał doliczyć.

Czy tak, czy tak to zawsze musisz się żywic. Przecież jak płacisz za wycieczke to nikt nie pyta sie ile zjesz. Możesz nie jeść wogóle ale zapłacisz musiz czy sie tobie podoba czy nie. Reasumując jakby nie liczyć to koszt.

Czytać i jeszcze raz czytać ze zrozumieniem kolego. Oczywiście jedzonko jest znacznym czynnikiem w kosztach wyjazdu. Proponowałem nie liczyc tych kosztów TU w tym wątku tylko aby je każdy sam sobie doliczył zgodnie z tym ile przeznacza na konsumpcję i tyle.
Dario85
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dario85 » 03.05.2011 17:06

PRIMOSTEN 2010

9 noclegów .. vw polo 1,4 benzyna

zrobione 2700km ... w 3 dorosłe osoby wyszło po 1600zł ...dużo jedzenia z Polski .. moim zdaniem niżej zejść się nie da

w tym roku 12 noclegów na riwierze omiskiej

6 osob dorosłych ... myślę, że 12 000 Pln ze wszystkim wystarczy ...licze z jedzeniem z Polski bo stołując się codziennie w konobach i restauracjach 3000 na osobe trzeba liczyc bardzo lekko
RobertZ
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) RobertZ » 03.05.2011 19:49

Gazda napisał(a):Jako że uwielbiam gotować, kupował będę ryby na targu, następnie je grillował, gotował zupę rybną, grillował kurczaki i chorwackie kiełbaski. Produkty na śniadania zabieramy z Polski (płatki, mleko, dżemy, masło, wodę mineralną). Oczywiście odwiedzimy konobę w Ston, pójdziemy na lody, popłyniemy na Korculę, pojedziemy do Dubrovnika ...

Proponuję przed wyjazdem podpytać się właścicieli apartamentu czy wyrażają zgodę na grillowanie żeby się nie zdziwić na miejscu, no chyba że tam już byłeś i wiesz że nie będzie problemu.

Miłego wypoczynku życzę.
radkoski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) radkoski » 03.05.2011 21:12

Bez przesady z tym grillem chyba :wink:

U mnie sam pokazał gdzie jest i "używać i używać" :wink:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 03.05.2011 21:17

radkoski napisał(a):Bez przesady z tym grillem chyba :wink:

U mnie sam pokazał gdzie jest i "używać i używać" :wink:

A u mnie zakaz...
Różnie to bywa.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.05.2011 21:45

mi gospodyni sama zaproponowała, że jak sobie rybki kupię to ona mi ją zgriluje i to na grilu opalanym drewnem z oliwek. Mają sad oliwny i z tego co zrozumiałem to muszą to ciąć dość mocno, bo najlepiej owocuje na młodych pędach. oddawałem rybkę, potem wracała do mnie zgrilowana, polana oliwą z oliwek i do tego butla z winem-gratis:) żyć nie umierać.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

no a potem to już nie ma co pokazywać :)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 03.05.2011 21:50

arturac napisał(a):mi gospodyni sama zaproponowała, że jak sobie rybki kupię to ona mi ją zgriluje i to na grilu opalanym drewnem z oliwek. Mają sad oliwny i z tego co zrozumiałem to muszą to ciąć dość mocno, bo najlepiej owocuje na młodych pędach. oddawałem rybkę, potem wracała do mnie zgrilowana, polana oliwą z oliwek i do tego butla z winem-gratis:) żyć nie umierać.

U mnie też tak jest tylko, że palą drewnem z lozy...
Tomasz W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomasz W » 03.05.2011 21:55

arturac napisał(a):mi gospodyni sama zaproponowała, że jak sobie rybki kupię to ona mi ją zgriluje i to na grilu opalanym drewnem z oliwek....

A gdzie Ty taką gospodynię znalazłeś...?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.05.2011 22:25

w Promośten, na ulicy stała i czekała na mnie. :) inną fajną babcię w Stonie znalazłem co mi co dzień rano jajka na stoliku przed drzwiami zostawiała a jak wracaliśmy do domu to winogronka czekały, na drogę tak ze dwa kilo super fig suszonych nam dała. ja wszystkim jadącym do Cro tylko jednego życzę, dobrych gospodarzy, bo jak trafisz na mendę to lepiej w domu zostać.

ta z Promośten dla większych grup jagnięcinę robi :) ma swoje winko, swoją oliwę.

a co tu gadać zaraz się pójdę czegoś mocnego napić, śnieg w maju,.,.,.,.,.
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 04.05.2011 15:18

Arturac prześlij namiar na tą wspaniałą nieznajomą adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
ravel
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ravel » 04.05.2011 17:17

Arturac i ja namiar na tą panią z Primosten też bym poprosił. Wybieram się tam w czerwcu:) adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Ludziska jak wy się zamykacie w kwocie 2-3 tys. zł... ? - strona 22
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone