napisał(a) Marshall » 05.08.2009 14:19
Jestem co prawda dopiero przed wyjazdem ale mogę podać mój kosztorys, który podałem w innym wątku:
- Za dom zapłaciłem 1700zł (3os w 8 os apartamencie wraz ze znajomymi), dojazd i powrót wyniosą 1400 zł ( Gaz, opłaty, promy). Na drobne wydatki i przyjemności przeznaczę 4800Kn. Razem około 6000zł za 14 dni + 2 dojazd na Korcule i powrót. Jak kasy zostanie, to schowamy na przyszły rok w CRO. A jak nie to trzeba będzie debet poruszyć.. Ale warto bo cały rok pracujemy a wolne mamy tylko te 2 tygodnie.
Jeszcze nie wyjechałem, a już wydałem 3000zł (waluty na podróż już kupione):wink: Reszta na miejscu.
Nie wiem jak można wypocząć za 2000zł, ale przypuszczam że chodzi o odmawianie sobie przyjemności. Da się żyć bez rejsu statkiem na Kornati, bez zwiedzania wodospadów Krka, wycieczki i wejścia na mury w Dubrowniku, nie kupować dziecku loda bo się psują zęby i pizzy bo w piwnicy wór ziemniaków stoi i szkoda aby się zepsuły
Słyszałem nawet o przypadkach mrożenia chleba w Polsce i rozmrażaniu go na bieżąco w cro. Każdy wypoczywa jak lubi. Dla mnie urlop to wypoczynek - obieranie ziemniaków mam na miejscu... na urlopie zjem rybkę w knajpce.
Najtaniej wychodzi Last Minute w Turcji czy tez Bułgarii - za 1500 zł hotel + plaża + basen + samolot + jedzenie. Jak ktoś lubi na tyłku siedzieć i patrzeć na morze to nic lepszego i tańszego nie znajdzie. No i auto się nie zużywa...