Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ludziska jak wy się zamykacie w kwocie 2-3 tys. zł... ?

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 04.01.2009 10:50

Bahama napisał(a):. A na dodatek nie wyobrażam sobie wakacji bez... mojego auta :) Cała frajda w tym pakowaniu, jeździe nocnej, wycieczkach na miejscu. Normalnie wolność !

Kurde ...... mam dosłownie tak samo. To jest właśnie to. :!: :D
( wczasy "samolotowe" należy zostawić na stare kości)
Pzdr.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.01.2009 11:03

woka napisał(a):.... wczasy "samolotowe" należy zostawić na stare kości....

Woka - czytasz w moich myślach :lol:
Takie mam postanowienie na przyszłość o ile zdrówko i kasa na to pozwolą :wink:
A póki co..........jakoś nie wyobrażam sobie wakacji bez swojego auta.
Czułbym się jak niewolnik :lol:
cerlicht
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) cerlicht » 04.01.2009 12:25

Witam ziomków. I o to chodzi sam sobie sterem i okrętem. Co do wczasów samolotowych " zorganizowanych" to mieliśmy w minionej epoce FWP.Pozdrowienia
Krzyżak
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzyżak » 04.01.2009 12:51

Piotrek_B napisał(a):
Krzyżak napisał(a):...Oj, pewnie się narazisz ...

A niby czym i komu :?: :lol:
Każdy spędza urlop jak chce - jeden aktywnie a drugi siedzi i moczy d...pe w hotelowym basenie przez 2 tygodnie :wink:
A na HR ani świat się nie zaczyna ani nie kończy

Ale serio, jakbym miał tak robić kalkulacje pobytu jak kolega wyżej to też bym HR odpuścił :lol:

Pozdrav :papa:

Witam,

Otóż to, każdy wypoczywa jak chce i gdzie chce.
A wbrew temu, co piszesz - paru forowiczów znalazłoby się, co szukają dziury w całym :wink:

Nie każdy właśnie lubi wczasy z dojazdem własnym, woli "gotowca".

A tak na marginesie - praktycznie cały rejon M. Śródziemnego można sobie samemu zorganizować, "samolotowo" - też.

Pozdrawiam
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 04.01.2009 13:06

że jest to TYLKO Chorwacja... to co Ona mi możne za te pieniądze zaproponować ??

I tu dałeś sobie sam odpowiedź. Patrzysz oczami i przez portfel, inni sercem... Po prostu tego nie zrozumiesz...
To tak jakby ktoś stanął przed twoja żona i powiedział-przesadziłeś... :)
A dla ciebie to najważniejsza osoba w życiu...
dagiesza
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dagiesza » 04.01.2009 13:43

:wink: Można liczyć na różne sposoby, mój przelicznik jest jeden:
Przez kilka lat wakacje spędzaliśmy z rodziną nad Bałtykiem i w żadnym tam kurorcie. W 2008, w CRO, wyszło o 1500 złp taniej, :P mimo, że było zwiedzanie, vinko, konoby :wink: i inne trele-morele bez zahamowań, a widoki i upał gwarantowany, i darmo, czego o Bałtyku powiedzieć się nie da. :? Drugie to przygoda i jazda w nieznane, o czym piszą koledzy, a to jest bezcenne. :oczko_usmiech:

:!: Co do cen to dla przykładu: w maju 2008 nad Soliną, w podrzędnym barze, lokalne piwo z beczki sprzedawali po 10 zeta za 0,5 l, :devil: a w Starym Dubrowniku piłem w konobie super piwko po 16 kun za 0,5 l. :coool:
Pozdrav :papa:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 04.01.2009 16:21

No i wycieczka samolotowa ogranicza bagaż - a jak tu jechać bez
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Jeszcze słoiki potłuką na Cargo :wink: :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 04.01.2009 16:31

Jacku , nie wiem jak bez tego wytrzymam :wink: ale raz trzeba spróbować :lol:
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 04.01.2009 17:09

JacYamaha napisał(a):... a jak tu jechać bez
Jeszcze słoiki potłuką na Cargo :wink: :)

Jacek , nie przesadzaj... :wink: bez "tego" da się przeżyć :D
Na codzień też zajadasz to ze słoików :?: ...
nie wierzę :oczko_usmiech:
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 04.01.2009 17:10

woka napisał(a):
Bahama napisał(a):. A na dodatek nie wyobrażam sobie wakacji bez... mojego auta :) Cała frajda w tym pakowaniu, jeździe nocnej, wycieczkach na miejscu. Normalnie wolność !

Kurde ...... mam dosłownie tak samo. To jest właśnie to. :!: :D
( wczasy "samolotowe" należy zostawić na stare kości)
Pzdr.

Piotrek_B napisał(a): Takie mam postanowienie na przyszłość o ile zdrówko i kasa na to pozwolą icon_wink.gif
A póki co..........jakoś nie wyobrażam sobie wakacji bez swojego auta.
Czułbym się jak niewolnik

Jeżdżę dużo na różne wyprawy z kolegą co ma większe autko. Jumper a teraz Boxer 9osobowy.
Pierwsza wyprawa do Co również Jumper - 3rodziny. Porażka.
W 2008 już swoim autkiem byłem. Co prawda zabrałem swojego kolegę ale to już różnica. Zatrzymuje się na foto gdzie chcę, jak mi się miejsce podoba zostaje dłużej, a na zakupach nie trzeba się umawiać na określoną godzinę i się spieszyć lub czekać za kimś.
Na te wakacje również ze znajomymi, ale oni już powiedzieli że jedziemy osobnymi autkami, no i kanapy tylne wypełni się większą ilością prowiantu (JacYmaha - co Ty? W reklamie robisz? hehe... Klopsiki robimy sami, tzn ona, a moja działka to leczo, do tego makaroni z Karlovacko i oponka rośnie hehe) i zbędnych rzeczy.
Ciaśniej na parkingu pod domem, a co do ekonomi to odrobina ECO DRIVINGu i da się przeboleć. W sumie mniej osób to i mniejszy ciężar, a więc mniejsze spalanie, szybsza jazda... warto, wolność na miejscu to jest to! :twisted:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 04.01.2009 17:46

I tu nie pozostaje mi nic innego jak zapytać co z tym zakazem wwozu żywności do HR...ŻART :!: (przepraszam Admina ale nie mogłem się powstrzymać)
waldeq
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) waldeq » 04.01.2009 18:50

Ach! Tęsknimy za tą Chorwacją skoro dajemy sie wciągnąć w taką dyskusję, która ma już mało wspólnego z tematem głównym :lol: Jakby co , to ja już odliczam bo rezerwacja dokonana he he. Żeby było zgodnie z tematem to.... konia z rzędem temu, kto wymyśli mi dwutygodniowe wakacje dla rodziny 2+2 nad ciepłym morzem za kwotę niższą niż 6 tys!
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.01.2009 19:00

waldeq napisał(a):..... konia z rzędem temu, kto wymyśli mi dwutygodniowe wakacje dla rodziny 2+2 nad ciepłym morzem za kwotę niższą niż 6 tys!

I stawiasz tego konia :?: :lol:
Tylko gdzie ja bym go zmieścił na działce :wink: :lol:
waldeq
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) waldeq » 04.01.2009 19:06

Piotrek_B napisał(a):I stawiasz tego konia :?: :lol:
Tylko gdzie ja bym go zmieścił na działce :wink: :lol:

Spoko! Nie musisz się martwić bo wiem, że trudno wymyślić coś tańszego :P Bez żadnego ryzyka dorzuciłbym nawet wóz drabiniasty he he! Na temat wydatków w Cro już pisałem i nie będę się powtarzać ale wydałem mniej niż się spodziewałem.
Tomass33
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomass33 » 04.01.2009 19:48

Witam wszystkich jestem młody na Tym Szacownym Forum ale przedstawie swoje 3 grosze jeżeli chodzi o koszty pobytu w Chorwacji. W 2008 roku po dogłębnej analizie i lekturze forum zdrecydowałem sie na wyjazd nad Jardan. Po zliczeniu kosztów poniesionych wyszło mi tak że droga i zwiedzanie na miejscu około 3500 km + winiety około 800 zł ( auto na LPG ) pobyt 10 dni pod namiotami 200 e trochę jedzenia z polski reszta z marketów w chorwacji, bilety na KRKa lody piwo itp itd a ha +duzy zapas rakji do domu czasami pizza w barze po zliczeniu wszystkich wydatków wyszło mi okolo 3000 zł fakt ze euro było po 3,30 a teraz po 4,10 zwiekszyło by kwote nie szalelismy, bo wydać 6000 zł to żaden problem ale kto narzeka na te sumy to zapraszam nad bałtyk niech poszuka sobie kwatery wyzywienia i atrakcji za mniej o ciepłym morzu i prawie gwarantowanej pogodzie w sezonie nie wspominam. Ja do mielna mam 80 km ale wole zrobić 1500 km i nie mieć stresu a to jest bezcenne.... pozdrawiam i do zobaczenia nad morzem jednym i drugim :D a to juz w tym roku :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Ludziska jak wy się zamykacie w kwocie 2-3 tys. zł... ? - strona 13
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone