Z przyjemnością czytam relację z miejsc, w których mieszkam.
Żary to miasto mojej młodości, mieszkałam obok na wsi i w Żarach chodziłam do szkoły.
Czekam na Żagań, tu teraz mieszkam. Ciekawa jestem czy znajdziesz ukryte miejsca do zobaczenia.
kmichal napisał(a):... fajnie tak pospacerować bez zbędnego pośpiechu ... ...
kmichal napisał(a):... o tak - już nie mogę się doczekać, zdecydowanie się przyda ... ...
elfik44 napisał(a):Czekam na Żagań, tu teraz mieszkam. Ciekawa jestem czy znajdziesz ukryte miejsca do zobaczenia.
elfik44 napisał(a):A z odbudowy Pałacu- Zamku w Żarach raczej nic nie bedzie. Kilka lat temu ktoś to kupił i niby coś miał robić, ale jak widać na zdjęciach nic z tego.
Nefer napisał(a):ma być przyjemnie, a nie pospiesznie
Nefer napisał(a):Życzę zatem wspaniałego wypoczynku .
kmichal napisał(a):Nefer napisał(a):ma być przyjemnie, a nie pospiesznie
... w Andaluzji ze względu na ograniczony czas będzie raczej pospiesznie, ale zobaczymy jak rzeczywistość zweryfikuje nasze plany ... ...
ruzica napisał(a):Na tym dworcu w Żarach zdarzyło mi się kiedyś spać... na trawniku wracając z Woodstocku, chyba w 1999 roku to było.
ruzica napisał(a):I nie wyglądał wtedy tak ładnie, więc chyba rzeczywiście musieli go remontować.
Nefer napisał(a):
Ze stalagiem Luft 3 wiąże się też historia jednej z największych ucieczek z obozów w czasach II wojny światowej, która została zekranizowana w słynnym filmie z 1963 r. Wielka ucieczka (The Great Escape) ze Steve’em McQueenem w roli głównej.
longtom napisał(a):Nefer napisał(a):
Ze stalagiem Luft 3 wiąże się też historia jednej z największych ucieczek z obozów w czasach II wojny światowej, która została zekranizowana w słynnym filmie z 1963 r. Wielka ucieczka (The Great Escape) ze Steve’em McQueenem w roli głównej.
W zeszłym roku byłem w Kłominie niedaleko Bornego Sulinowa. Tam też był, w czasie II Wojny Św. stalag i oflag.
http://fotopolska.eu/Oflag_II_D__Gross_ ... _oficerski
Tam też podkopem uciekła duża grupa oficerów. Nawet sobie myślałem, że film był inspirowany właśnie tą ucieczką.
kmichal napisał(a):... no to zdążyłem przed górami ... ...