Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Lublin - Mimice 2008

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Halfo
Globtroter
Lublin - Mimice 2008

Nieprzeczytany postnapisał(a) Halfo » 05.05.2010 21:36

Witam wszystkich! W związku z faktem, iż w końcu znalazłem nieco czasu (dotychczas byłem tylko czytającym forumpowiczem) postanowiłem przedstawić wam swoją relację z podróży w 2008r.

Z Lublina wyjechaliśmy w dniu 7 lipca 2008r. Trasa jak zwykle z tej strony Polski, przejście graniczne w Barwinku. Słowacja nie zachwyca, może dlatego, iż wcześniej naoglądaliśmy się dużej ilości zdjęć z Chorwacji;). Krajobrazy podobne do naszych, tylko więcej samochodów z innymi rejestracjami. :D
Po wjechaniu na Węgry, coraz piękniejszy krajobraz i lepsza droga, kierujemy się na Budapeszt.

Obrazek
Obrazek
new1984
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) new1984 » 05.05.2010 21:38

No cóż - czekamy na dalej :)

PS - chociaż raz pierwszy :P
Halfo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Halfo » 05.05.2010 21:43

Mam pytanko, czy widać moje zdjęcia, bo ja ich nie widzę. Dopiero się uczę, więc wybaczcie mi powolne tempo mojej relacji.
new1984
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) new1984 » 05.05.2010 21:47

Wkleiłeś taki link: http://picasaweb.google.com/lh/photo/Tm ... directlink

Kliknij na zdjęcie prawym przyciskiem, i 'skopiuj adres obrazka, czyli w tym wypadku:
http://lh5.ggpht.com/_OVd_CqrNEZI/S-HGg ... c/0023.JPG

I będzie gitara.
Halfo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Halfo » 05.05.2010 21:54

Dzięki.
Obrazek
Obrazek
Halfo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Halfo » 05.05.2010 22:09

Posłuchaliśmy się znajomych, którzy byli na Cro rok wcześniej i nie jedziemy przez Węgry autostradą (co później okazało się wielką stratą czasu) tylko wzdłuż Balatonu i podziwiamy węgierskie miasteczka. Wieczorem zatrzymujemy się w hotelu w miejscowości Fonyód.

Obrazek

Ceny niewygórowane, pomimo oblężenia w hotelu znajdują się jeszcze dla nas dwa pokoje. Warunki znośne.
Następnego dnia z rana wyruszamy w kierunku na Split oczywiście autostradą.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Ku naszemu zadowoleniu przy zjeździe z autostrady, przy bramkach mały ruch. Ale w końcu to wtorek.

Obrazek

W Splicie po raz pierwszy zobaczyliśmy palmy, ten widok przykuwa naszą uwagę :lol:

Obrazek

Teraz wzdłuż wybrzeża kierujemy się do naszej kwatery w Mimicach.

Obrazek
Halfo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Halfo » 05.05.2010 22:26

Widoki z posesji przecudowne. Aż chce się żyć!

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Praktycznie pod nami znajdowała się malutka skalista plaża, którą można było obserwować z tarasu.

Obrazek
Obrazek

Mimice to bardzo urokliwa mieścinka, z malutką zatoczką, kilka knajpek. Idealna na wypoczynek z dziećmi.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 06.05.2010 08:04

Oooo, nowa relacja :D
Cześć.
monia85
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) monia85 » 06.05.2010 10:08

Bardzo sympatyczne zdjęcia:)
Czekam na więcej :P
trinity
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) trinity » 07.05.2010 11:24

O Mimice, Jak miło :D
Zasiadam i z łezką w oku oglądam fotki, bo też w 2008 tam byłam :D
pozdrawiam
Halfo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Halfo » 07.05.2010 11:29

To właśnie tutaj zaczęła się nasza przygoda z Cro, dlatego tę mieścinkę darzę niesamowita sympatią, wieczorkiem wkleję więcej zdjęć :lol:
Aneta.K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aneta.K » 07.05.2010 13:41

No to ja już czekam na wieczór :wink:
Adrian34
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adrian34 » 08.05.2010 07:21

Już jest rano............? :wink:
Halfo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Halfo » 08.05.2010 07:50

Sorki, jakoś ten wieczór mi szybko minął :lol:
Zaraz się poprawię i coś wrzucę...
Halfo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Halfo » 08.05.2010 07:56

Widok z tarasu o poranku:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A to widok z naszego balkonu na taras:

Obrazek

Obrazek
Następna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Lublin - Mimice 2008
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies