Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Lubin - Sveti Filip i Jakov

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ksenia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) ksenia » 22.06.2010 19:36

Witam ostatnio napisałeś o wymianie pieniędzy że musiałeś jechać aż do Biogradu czy w Filipku nie było kantoru ,a może kurs tam był lepszy .Proszę o odpowiedź bo wyjeżdżam w piątek
artekkavs
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) artekkavs » 22.06.2010 19:41

a do jakiego ośrodka jedziesz w sv f i j ? jaką trasą i skąd z Polski bedziesz jechać ?
ArletaPrzemek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) ArletaPrzemek » 22.06.2010 20:09

pięęęęęknie już się doczekać nie potrafimy wyjazdu.
player07
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) player07 » 22.06.2010 21:42

Na miejscu nie znalazłem kantoru, tylko bank. Wymieniłem raz Euro na Kuny w banku w Zadarze. Kasjerka spisała wszystkie moje dane z dowodu osobistego i nawet numery banknotów Euro jakie u nich zostawiłem. Moim zdaniem, zbyt daleko poszli z ostrożnością.
nero
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) nero » 22.06.2010 21:56

ksenia napisał(a):Witam ostatnio napisałeś o wymianie pieniędzy że musiałeś jechać aż do Biogradu czy w Filipku nie było kantoru ,a może kurs tam był lepszy .Proszę o odpowiedź bo wyjeżdżam w piątek

A my wymienialiśmy w agencji turystycznej, jest ich tam kilka więc nie ma z tym problemu.
ksenia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) ksenia » 23.06.2010 07:45

a do jakiego ośrodka jedziesz w sv f i j ? jaką trasą i skąd z Polski bedziesz jechać ?

Nasze miejsce kwaterunku to Villa Smirna a trasa to Racibórz- Chałupki-Brno-Wiedeń-Graz-Maribor-Zagrzeb -Sv.Filip i Jacov.Mam nadzieję że pogoda dopisze i nie będzie korków.

Pozostałym dzięki za odpowiedzi.
artekkavs
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) artekkavs » 24.06.2010 06:21

ksenia napisał(a):a do jakiego ośrodka jedziesz w sv f i j ? jaką trasą i skąd z Polski bedziesz jechać ?

Nasze miejsce kwaterunku to Villa Smirna a trasa to Racibórz- Chałupki-Brno-Wiedeń-Graz-Maribor-Zagrzeb -Sv.Filip i Jacov.Mam nadzieję że pogoda dopisze i nie będzie korków.

Pozostałym dzięki za odpowiedzi.

A masz może mioejsca, które koniecznie trzeba zobaczyć?
Ja się szykuje z robieniem takiej listy, żeby wszystko było gotowe jak przyjadę i żeby bez sensu nie tracic czasu na szukanie miejsc do odwiedzenia w pobliżu s fij.
ksenia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) ksenia » 24.06.2010 06:57

Plany są ale nie szczegółowe .na pewno rejs do PN Kornati,Zadar -wodne organy,Nim -błotne plaże,może jeszcze Pag.Mały statek podwodny wypływający z SF I J oraz Biogradu też fajna atrakcja dla dzieci Wodospady Krka zachęcające a po drodze jezioro Vransko i Śibenik.Wieża widokowa opisana w tym temacie zaliczona będzie na pewno a w drodze powrotnej Obrovac i Maslenica.Wszystko zależy od pogody i dzieciaków .Jak masz jeszcze jakieś inne miejsca to napisz idę pakować walizki POZDRAWIAM !!!
winetu
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) winetu » 24.06.2010 10:07

artekkavs napisał(a):A masz może mioejsca, które koniecznie trzeba zobaczyć?
Ja się szykuje z robieniem takiej listy, żeby wszystko było gotowe jak przyjadę i żeby bez sensu nie tracic czasu na szukanie miejsc do odwiedzenia w pobliżu s fij.

Już pierwszy post w tym wątku załatwia wszystko a dalej tez trochę jest: http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=281 ... sc&start=0
artekkavs
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) artekkavs » 24.06.2010 10:10

Kurcze już nie mogę się doczekać.
My jedziemy z małym (9 miesięcy) dopiero na początku września, więc jeszcze sporo czasu.
Teraz właśnie zbieram informacje o miejscach, które warto zobaczyć.
Jak coś wymyślę ciekawego to dam znać :lol:
titus.ok
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) titus.ok » 24.05.2011 14:01

Witam!
Byłem w Sv. Filipie w sierpniu 2010. Spędziłem dwa tygodnie w ośrodku Croatia. Moim zdaniem to jest super miejsce, szczególnie jeśli ktoś jedzie z dziećmi. Warunki ok, zgodne z ofertą, nawet dostaliśmy większy apartament od zarezerwowanego. Sklepy, kantor, restauracje - wszystko na miejscu. Dobre miejsce do wypadów: rejs po Parku Narodowym Kornati (260-280 kun) - warto skorzystać. Inne miejsca:Nin (piaszczysta plaża), Plitwice, Krka, i koniecznie Trogir. W tym roku też zastanawialiśmy się nad tym miejscem ale w końcu wybór padł na Marusici niedaleko Omisu. Może ktoś tam z Was był i może coś napisać?
Pozdrawiam i życzę miłego pobytu.[/b]
ruwado
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ruwado » 20.09.2011 15:33

titus.ok napisał(a):Witam!
Byłem w Sv. Filipie w sierpniu 2010. Spędziłem dwa tygodnie w ośrodku Croatia. Moim zdaniem to jest super miejsce, szczególnie jeśli ktoś jedzie z dziećmi. Warunki ok, zgodne z ofertą, nawet dostaliśmy większy apartament od zarezerwowanego. Sklepy, kantor, restauracje - wszystko na miejscu. Dobre miejsce do wypadów: rejs po Parku Narodowym Kornati (260-280 kun) - warto skorzystać. Inne miejsca:Nin (piaszczysta plaża), Plitwice, Krka, i koniecznie Trogir. W tym roku też zastanawialiśmy się nad tym miejscem ale w końcu wybór padł na Marusici niedaleko Omisu. Może ktoś tam z Was był i może coś napisać?
Pozdrawiam i życzę miłego pobytu.[/b]
potwierdzam.
Sv. Filip i Jakov to bardzo fajne miasteczko dla rodzin z dziećmi. Byłem dwa razy w Albie (2010 i 2011). Dobry pkt wypadowy do Zadaru, Nin, Trogiru, Splitu, Sibenika, Kninu, Klisu, Kornati i wysp Pasman i Ugljan. Zwiedziliśmy te wszystkie miejsca prze dwa ostatnie lata.

Miasteczko ciche i spokojne, sporo knajpek, wszystko z w zasięgu ręki. Atrakcje dla dzieci (wesołe miasteczko, przejażdżki samochodami), wspaniałe lody u Turka mówiącego po Polsku :D

Alba też jest hotelem na poziomie. Na pewno jeszcze kiedyś tam wrócimy, jak zobaczymy coś nowego w najbliższych latach - mój synek po dwóch pobytach w Albie (a czterech w Cro) chce znowu tam jechać.
norbert_p
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) norbert_p » 24.09.2012 10:00

Artur, witam również z Lubina. Świetna opowieść i przydatne wskazówki (trasa oraz ceny). Mógłbyś mi na maila trochę się bardziej rozpisać na temat samej trasy? Chodzi mi konkretnie o więcej miejscowości, przez które przejeżdżałeś. Co z korkami? Co z tankowaniem? W przyszłym roku również wybieram się do Chorwacji (po raz pierwszy), bo pogoda w PL zaczyna mnie lekko mówiąc (pisząc) irytować. Na 4 lata spędzone na polskim morzem tylko raz trafiliśmy w 100% słońce... :evil:
Proszę jeszcze raz o wskazówki jak jechać, aby nie stać. Będę planował wyjazd w lipcu-sierpniu na Dalmację (gdzieś koło Makarskiej). Pozdrawiam, Norbert.

Czy to prawda, że im dalej na południe tym cieplej i pogoda w 200% słoneczna? Tak mi powiedział kolega, który był na północy Chorwacji i miał pogodę w kratkę... 8O
titus.ok
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) titus.ok » 24.09.2012 22:12

W tym roku odwiedziłem Vinisce koło Mariny. Super miejsce na urlop z dziećmi. Spokojna wioska ale jest wszystko co trzeba: kilka fajnych knajpek, dwa markety, lodziarnia i swięty spokój. Polecam. Może w 2013 wrócę do Sv. Filipa. Tylko co mógłbym jeszcze zobaczyć w tym rejonie. Trzy razy byłem w Środkowej Dalmacji i chyba widziałem prawie wszystko. Wyspy, parki, wycieczki statkiem, miasta i miasteczka a mojemu synowi najbardziej podobało się na stadionie Hajduka... :mrgreen:
Poprzednia strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Lubin - Sveti Filip i Jakov - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies