walp napisał(a):Czeską autostradą nie jadę ze względu na jej jakość.
Moim zdaniem bez przesady. Nie jest tak źle. W Wawie są gorsze ulice...
Bocian napisał(a):walp napisał(a):Czeską autostradą nie jadę ze względu na jej jakość.
norbert_p napisał(a):Fux, być może trasa jest ok, ale jak dla mnie wydłużenie jej aż o ok 90km po Polsce (fakt faktem po A4) jest trochę nie po mojej myśli... Wiem, że najkrótsza trasa poprowadzi mnie zapewne jakimiś lokalnymi drogami, ale akurat odcinek po Polsce jest dla mnie najmniej "obcy".
walp napisał(a):Bocian napisał(a):walp napisał(a):Czeską autostradą nie jadę ze względu na jej jakość.
Na temat przesady lub jej braku, w odniesieniu do czeskich autostrad, była już tutaj dyskusja w ubiegłym roku i nie chciałbym do tego wracać. Ja nie jeżdżę po płytach, bo mi się śrubki w aucie odkręcają.
Norbert pytał o propozycje, więc mu przedstawiam.
norbert_p napisał(a):Witam. Za kilkanaście dni ( ) w końcu wyjeżdżamy do Orebica. Zaplanowałem taką trasę:
Mureck - Gruskovje/Zetale SLO (65,2km - 1h, 22min)
http://goo.gl/maps/xdkR0
Proszę o zweryfikowanie i wskazanie ewentualnych poprawek. Chcę ominąć autostradę w Słowenii. Reszta trasy ma przebiegać głównymi dobrymi drogami. Jakiś płatny tunel itp mi nie przeszkadza Wyjazd 29 czerwca...
norbert_p napisał(a):Witam. Za kilkanaście dni ( ) w końcu wyjeżdżamy do Orebica. Zaplanowałem taką trasę:
Boboszów - Mikulov: CZ (204km - 2h, 21min)
http://goo.gl/maps/gV1Nz
Proszę o zweryfikowanie i wskazanie ewentualnych poprawek. Chcę ominąć autostradę w Słowenii. Reszta trasy ma przebiegać głównymi dobrymi drogami. Jakiś płatny tunel itp mi nie przeszkadza Wyjazd 29 czerwca...
FUX napisał(a):norbert_p napisał(a):Zaproponuj jakieś poprawki lepiej Jadę po raz pierwszy
Lubin-Wrocek-Sośnica-Chałupki-Brno-Breclav-Reintal-Wiedeń-Graz-itd.
String napisał(a):Walp, mówiłeś że jedziesz z Boboszowa drogą nr 43 przez Svitavy. Rozumiem że do Brna (i tu winieta nie jest potrzebna?). A czy z Brna do Mikulova winieta jest potrzeba czy nie?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi