Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

LPG w Viroviticy i Banja Luka

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Andrzej G
Croentuzjasta
LPG w Viroviticy i Banja Luka

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andrzej G » 29.08.2005 21:22

czy ktoś może podać dokładniejsze namiary na stację LPG w Viroviticy(ul.Biłogorska 24) oraz Banja Luka(Prijoderka cesta bb-(co to znaczy bb?)).O ile Virovitica to mała miejscowość i mniejszy problem ze znalezieniem stacji LPG o tyle Banja Luka to spore miasto .Mam info z forum(ktoś to kiedyś zamieścił) ale mocno nieprecyzyjne
[i]"Banja Luka
New and located on the road to Banja Luka near town exit. Going to Banja Luka is on the right side. There is huge sign for autogas in front of it. Owner of this one I living in the house next to station and if the gate is open someone will come to fill the lpg. They claim to have very flexible working ours:) LPG is also coming from PROplin. The price is 0.64 KM ( 0.32 euro) 08-2004.
No tak ,ale "going" z jakiej strony świata -nic tu nie podają

może jakiś BIH maniak wie gdzie to jest? .pliiiiiiz ,2.09 wyjazd właśnie przez Viroviticę i Banja Lukę
krisso
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) krisso » 29.08.2005 22:55

Wracałem tą trasą tydzień temu i całą BiH przejechałem na jednym zbiorniku nie zwracając większej uwagi na stacje z LPG, ale dwie na pewno były i to przy trasie. Niestety, nie pamiętam miejscowości.
Andrzej G
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andrzej G » 30.08.2005 09:43

krisso napisał(a):Wracałem tą trasą tydzień temu i całą BiH przejechałem na jednym zbiorniku nie zwracając większej uwagi na stacje z LPG, ale dwie na pewno były i to przy trasie. Niestety, nie pamiętam miejscowości.

Ja będę jechał z północy, więc Węgry pewnie przejadę na gazie Słowackim i chcę zatankować w Viroviticy lub w Banja Luka -stąd moje zainteresowanie

pozdrawiam
noyle
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) noyle » 01.09.2005 22:46

jak pojedziesz z polnocy to kilkanascie (moze wiecej) km przed B-L po lewej stronie stacja z zielonym logo ( cos a'la BP)
Andrzej G
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andrzej G » 02.09.2005 15:30

noyle napisał(a):jak pojedziesz z polnocy to kilkanascie (moze wiecej) km przed B-L po lewej stronie stacja z zielonym logo ( cos a'la BP)

Dzięki ,no to przed B-L zwolnię i będę wypatrywał

pozdrowionko
Andrzej G
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andrzej G » 02.10.2005 21:05

Już wiem jak trafić do stacji LPG w Viroviticy(cena 3 kuny za 1 l).Bardzo łatwo,praktycznie wyjeżdzając już z miasta (po przejechaniu przejazdu kolejowego)zaraz za zakrętem w prawo w kierunku Banja Luki jest dystrybutor gazu LPG na jakiejś posesji wyrażnie oznakowany przy trasie.Czynne w niedzielę ,tankowałem ok 10 rano ,nie sprawdziłem niestety do której czynne.
W Banja Luce nie znalazłem stacji ale wiem ,że przed miastem na dużym skrzyżowaniu trzeba było skrecić w kierunku Prijedor i po przejechaniu ok 1 km znajduje się stacja.(nie chciało mi się wracac -pózniej żałowałem bo 200 km musiałem przejechać na benzynce chociaż właściwie niewiele powiększyło to koszty podróży).
Przy okazji dla powracających przez Mostar ,Osijek i Udvar podaje namiar na stację w Doboj.Od strony Sarajewa 500m przed Doboj są 3 stacje benzynowe w pobliżu siebie .Zaraz za nimi jest zjazd w lewo do miejscowości Krasewo .Po przejechaniu prawie dokładnie 2000 m po
prawej stronie stoi wysoki słup reklamujący PLIN KOMERC ze strzałką w prawo .Jeszcze kawałek i tankujesz dobry gazik.(łatwo trafić -ja znalazłem wg wskazówek bośniaka po ciemku)Tylko najlepiej miec KM (czyli ich walute) ,bo mi 26 KM zaokrąglił do 15 E (powinno być 13 E) -nie chciał drobnych.Czynna do 24.00.

A propos stacji benzynowych w BIH to takiej ilości dawno nie widziałem.

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone