Byłem w Omisiu tam z gazem nie ma problemu.Na autostradzie też mają gaz zwłaszcza między Bosilievem a Splitem, natomiast między Bosilievem a granicą zauważyłem tylko jedną ,jadąc w stronę Splitu - koło Karlovca.
A w ogóle autostrada super.
swiniakk napisał(a):jak cenowo z gazem i co zaraz koło granicy ze słowenią??
tbrek napisał(a):Co się tyczy LPG, proponuje dotankowac w Czechach, bo w Austrii tak sobie, ja jadąc przez Austrie, zajechałem chyba na 70% stacji żeby dotankować i LPG był chyba na pozostałych 30% na które nie wjechałem, lub nie znalazłem go wcale, co do Słowenii to podobnie, na całej trasie nie znalazłem żadnej stacji z LPG, był gaz ale ziemny.
qqryq napisał(a):tbrek napisał(a):Co się tyczy LPG, proponuje dotankowac w Czechach, bo w Austrii tak sobie, ja jadąc przez Austrie, zajechałem chyba na 70% stacji żeby dotankować i LPG był chyba na pozostałych 30% na które nie wjechałem, lub nie znalazłem go wcale, co do Słowenii to podobnie, na całej trasie nie znalazłem żadnej stacji z LPG, był gaz ale ziemny.
LPG w Austrii na pewno jest kilkadziesiąt kilometrów za Wiedniem (w stronę Grazu) po prawej stronie. Nie pamiętam tylko jakiego koncernu jest to stacja (zupełnie wypadło mi to z głowy (!!!)). W logo ma czarnego lwa chyba.
tthomass0 napisał(a):swiniakk napisał(a):jak cenowo z gazem i co zaraz koło granicy ze słowenią??
Jadąc ze Splitu autostradą od razu pierwsza i druga stacja po obu stronach ma LPG ,póżniej trochę przerwy i znowu coś jest,Trzeba się patrzeć czy mają butle bo nie wszędzie pisze wcześniej, że mają "PLIN".
art05 napisał(a):Potwierdzam wypowiedź Tbreka, najlepiej wziąśc gaz w Czechach, ja zawsze biorę w Mikulovie na shellu. Kiedyś szukałem gazu w Austrii a konkretnie w Grazu i nawet prowdzony prze austriacką policję bo tacy byli mili dotarłem na stację z gazem, gdzie okazało że jednak można znaleźć gaz! ale ziemny, he, he. Nawiązując do Zagrzebia to znalazłem stację z Pliną ale cholernie się namęczyłem żeby dotrzeć - miałem mapkę sieci INA PLINA i wg niej się kierowałem, starciłem około 1,5h i myślę że nie warto zbaczać z trasy.
art05
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi