BaRTaSs88 napisał(a):Witam.
Wybieramy się do Baska Voda w ostatnich dniach maja.
Ponieważ to nasz pierwszy wypad samochodem do Chorwacji, a ja mam samochód w LPG, staram się jak najsolidniej podejść do tematu tankowań po drodze i na miejscu. Stąd moje pytanie: czy ta stacja w Bast jest w maju czynna? Czy można tam płacić kartą? Jakie są godziny otwarcia? Jeśli ktoś zna odpowiedź na którekolwiek pytanie, bardzo proszę o odpowiedź.
BaRTaSs88 napisał(a):Dzięki za odpowiedź, ale jadę na 10 dni i na pewno będziemy tam na miejscu jeździć autkiem
Widziałem informację pod tym linkiem, ale już od dawna nikt nie potwierdzał, czy ta stacja jest czynna, a na mapach Google w ogóle jej nie ma (i w sumie się nie dziwię patrząc na zdjęcia Street View)...
Stąd ponawiam pytanie, czy ta stacja będzie otwarta jeszcze przed początkiem czerwca?
BaRTaSs88 napisał(a):Dzięki za odpowiedź, ale jadę na 10 dni i na pewno będziemy tam na miejscu jeździć autkiem
Widziałem informację pod tym linkiem, ale już od dawna nikt nie potwierdzał, czy ta stacja jest czynna, a na mapach Google w ogóle jej nie ma (i w sumie się nie dziwię patrząc na zdjęcia Street View)...
Stąd ponawiam pytanie, czy ta stacja będzie otwarta jeszcze przed początkiem czerwca?
sito_zabrze napisał(a):Tak jak Gusia pisze. Bylem w 2017 w Baśce. Zero problemu z gazem na miejscu. 2 wypady do marketu w Makarskiej i auto zatankowane. A po drodze do Cro brakło mi gazu w Słoweni.... Zrobiłem 30km na benzynie
W Makarskiej gaz tanszy niz na autobanie. To tez bierz pod uwage
Dojedziesz na benzynieBaRTaSs88 napisał(a): ... Te 370km raczej powinienem dać radę przejechać, tylko biorę pod uwagę fakt, że na tym odcinku będę gdzieś w środku nocy i jest ryzyko, że na przykład w Ptuj akurat gazu nie będzie lub awaria etc. i co wtedy? ...
Różnica marginalna - 0,739 Ilż, 0,679 Ptuj ... ceny z lutego br.BaRTaSs88 napisał(a): ... Dlatego moje pytanie brzmi: czy z Waszego doświadczenia duża jest różnica w cenie gazu między tą stacją WELOG Ilz, a tą całodobową w Ptuj przy jednym z rond?
gonzo napisał(a):sito_zabrze napisał(a):Tak jak Gusia pisze. Bylem w 2017 w Baśce. Zero problemu z gazem na miejscu. 2 wypady do marketu w Makarskiej i auto zatankowane. A po drodze do Cro brakło mi gazu w Słoweni.... Zrobiłem 30km na benzynie
W Makarskiej gaz tanszy niz na autobanie. To tez bierz pod uwage
Nie wiem jak jeździsz ale jak omijasz autostradę w Słowenii to tutaj możesz zatankować lpg https://www.google.at/maps/place/Ormo%C ... 15.8802895
BaRTaSs88 napisał(a):Hej! dziękuję Wam za odpowiedzi!
A propos gazu w Słowenii, zastanawiam się nad jeszcze jedną sprawą... Czy dużo tańszy jest od gazu w Austrii? Oczywiście mam na myśli stacje przy głównej trasie...
Biję się z myślami, czy tankować LPG w Mikulovie, a później dopiero w Ptuj, czy po drodze jeszcze w Ilz, a później w Chorwacji...
Te 370km raczej powinienem dać radę przejechać, tylko biorę pod uwagę fakt, że na tym odcinku będę gdzieś w środku nocy i jest ryzyko, że na przykład w Ptuj akurat gazu nie będzie lub awaria etc. i co wtedy?
Dlatego moje pytanie brzmi: czy z Waszego doświadczenia duża jest różnica w cenie gazu między tą stacją WELOG Ilz, a tą całodobową w Ptuj przy jednym z rond?
BaRTaSs88 napisał(a):Czyli wniosek nasuwa się jeden - lepiej zatankować wcześniej w Ilż i mieć spokój aż do okolic Ogulina w Cro
Dzięki Gusia
Sito, a o której stacji piszesz? Bo patrzę na Google Maps i jest co prawda za Macelj INA na autostradzie, ale tylko po stronie w kierunku Słowenii.
PS. Jadę Mazdą 3-ką z silnikiem 2.0 150KM. W trasie spalanie LPG przy moim stylu jazdy mam na poziomie około 10 litrów, a do butli wchodzi ok. 41 litrów gazu.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi