Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

LPG w Chorwacji i krajach tranzytowych

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 09.05.2017 14:55

Pääkäyttäjä napisał(a): Najtańszy gaz w Austrii znalazłem tu (chyba nawet całkiem niedaleko Loipersdorf). Wracając w grudniu z Zagrzebia, zapłaciłem tam za gaz 0.61 EUR za litr. Teraz tam chyba jest 0.66 EUR. Trzeba zjechać z autobany ale jest to tuż przy węźle. Miejsce trochę odstrasza ale jest OK, jest tam Spar - nie jest źle....

AdamBeata napisał(a):Na ProRast w Ilz przy samej autostradzie jest całodobowy gaz i ceny mają w okolicy 0,66E. Ja tam co roku tankuję bo na Loipersdorf i kilku BP przy autostradzie rzeczywiście trochę przeginają z ceną.

Piszecie o tej samej stacji - aktualna cena gazu na niej ta sama co na BP Griffen czyli 0,699 tyle, że na powrocie w ostatnią sobotę mieli padnięty dystrybutor i gazu niet :evil: Jadąc w tamtą stronę tankowaliśmy na niej i wszystko ok było także złośliwość przedmiotów martwych.

Dystrybutor jest oddzielnie z tyłu za budynkiem jakby kto szukał :)
AdamBeata
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamBeata » 09.05.2017 16:25

To jest dokładnie ta stacja ze Sparem. W nocy trza dzwonić dzwonkiem aby babka odblokowała dystrybutor. Tam w sumie całą noc jest ruch bo w całym tym kompleksie jest jakiś dom uciech męskich jak to szyldy reklamują :)
fixz_9
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) fixz_9 » 12.05.2017 21:11

Wiem, że idę na łatwiznę ale sam bym komuś pomógł gdybym posiadał odpowiednią wiedzę.
Powie mi ktoś na jakich dokładnie stacjach mogę zatankować NOCĄ LPG?
Miasta:
Bratysława ok.21.00
Ptuj(Słowenia) ok. 02:00 może 03:00
Jasenice(CRO) ok.07:00 może 08:00

troszkę gubię się już w szukaniu na myLPG więc zwracam się z prośbą do Was - bardziej doświadczonych.
btw. to będzie moja pierwsza podróż do Cro.
gertstary1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gertstary1 » 14.05.2017 11:33

Witam,mój samochód nie lubi benzyny -kopci,jedzie max 80 wiec kilka km dojade ,ale wole tego unikać,zasieg na lpg max 300km,zrobiłem sobie notatki,liste stacji lpg po drodze i tak juz 4 raz w droge,dojechałem z Piły aż do Dubrownika.W tym roku Szybenik i Zadar,plan tankowania...przed granica przed Miedzylesiem,żeby tam za długo nie czekać,potem przez Czechy,Słowacje,tankowanie w Stupava,stacja Jurki lpg po 0,49e,Wegry bez tankowania,wjazd do CRO i tankowanie Cakovec teraz chyba 4,09kn , potem stacja przy wylocie na stara 1 w Karlovac i dojezdzam do Szybenika.W Bratysławie przy wylocie na Rajka jest całodobowy LUK OIL ,ostatnio tankowalismy okolo pólnocy jak pamietam po 0,59e,cała droga bezpłatna-bez winiet i autostrad-dla mnie urlop zaczyna sie po trzaśnieciu drzwiami i podróż to już przygoda,polecam stronke my lpg.eu tylko trzeba szukać,zapisywać i sprawdzać na mapach googla
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 14.05.2017 16:01

gertstary1 napisał(a):...polecam stronke my lpg.eu tylko trzeba szukać,zapisywać i sprawdzać na mapach googla

Dziękujemy. Nie znaliśmy tego...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.05.2017 22:04

fixz_9 napisał(a):Wiem, że idę na łatwiznę ale sam bym komuś pomógł gdybym posiadał odpowiednią wiedzę.
Powie mi ktoś na jakich dokładnie stacjach mogę zatankować NOCĄ LPG?
Miasta:
Bratysława ok.21.00
Ptuj(Słowenia) ok. 02:00 może 03:00
Jasenice(CRO) ok.07:00 może 08:00

troszkę gubię się już w szukaniu na myLPG więc zwracam się z prośbą do Was - bardziej doświadczonych.
btw. to będzie moja pierwsza podróż do Cro.

Cześć,

sprawdź PW, odpisałem Ci w kwestii stacji, na których akurat sam tankowałem :) Bratka to OMV na D2 - Lamač a w Ptuju to Petrol przy rondzie Ormoška.

Pozdro.
fixz_9
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) fixz_9 » 15.05.2017 20:18

Dzięki wielkie!
Odpisałem na priv, tam już chyba pozostaniemy hehe :D
ralphi
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ralphi » 16.06.2017 07:54

Info z dzisiaj, Shell Mikulov LPG brak - cena 15,9 czk.
Stacja Bavory 3 km przed Mikulovem LPG jest - cena 14,9 czk. Platnosc karta bezproblemowa
Thomas87
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Thomas87 » 28.06.2017 18:47

Dzisiaj tankowane w Zadarze 3,81kn. :? Znośnie...
W poniedziałek na drugiej stacji, na autostradzie od strony Węgier 4,09kn. 8O
zawikatie
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawikatie » 29.06.2017 16:55

szczecin dubrovnik przez plitvice i spowrotem cała trasa (łącznie 4,5 tys km) tylko i wyłącznie na gazie. jedyny problem napotkałem przed wjazdem do austrii bo miałem końcówkę butli i juz stacji lpg nie było- znalazlem lpg w miejscowosci Bad Reichenchall(najtanszy gaz w calej wyprawie)
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 29.06.2017 17:09

zawikatie napisał(a):szczecin dubrovnik przez plitvice i spowrotem cała trasa (łącznie 4,5 tys km) tylko i wyłącznie na gazie. jedyny problem napotkałem przed wjazdem do austrii bo miałem końcówkę butli i juz stacji lpg nie było- znalazlem lpg w miejscowosci Bad Reichenchall(najtanszy gaz w calej wyprawie)

Jechałeś z Polski tylko przez Austrię? 8O
Aaa przez Niemcy. Gaz w Niemczech najtańszy? 8O
Wszelki duch Pana Boga chwali. Co się porobiło... :roll:

:mrgreen:
zawikatie
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawikatie » 29.06.2017 18:45

ogolnie mowiąc wszedzie +- gaz kosztował te 2,70zl w tym Bad Reichenchall był troche tańszy, ale konkretów nie podam bo juz tak dokladnie nie pamietam a paragonów nie zbierałem
Jacenty89
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacenty89 » 06.07.2017 18:02

Ja za tydzień startuje w niedziele 16-tego popołudniu przez Niemcy i ogólnie obawy są jak to będzie z tym tankowaniem LPG podczas pierwszej podroży do Cro.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.07.2017 18:11

Jacenty89 napisał(a):Ja za tydzień startuje w niedziele 16-tego popołudniu przez Niemcy i ogólnie obawy są jak to będzie z tym tankowaniem LPG podczas pierwszej podroży do Cro.

Niemcy mają inny adapter... wypożyczenie na stacji to kaucja nawet do 50 EUR. JA w ten sposób długo zapamiętam wypad do Oberursel w październiku.
Jacenty89
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacenty89 » 06.07.2017 18:12

No słyszałem o tej kaucji. A co się wydarzyło ze na długo zapamiętasz wyjazd?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

LPG w Chorwacji i krajach tranzytowych - strona 53
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies