Czy LPG w Serbii to Auto gas TNG ? http://www.euro-petrol.com/en/europetro ... tion-vrbas
Orientujecie się jaka aktualna jest cena gazu w Serbii i Czarnogórze ?
piekara114 napisał(a):W okolicach północy możesz mieć problem, bo stacje są zamykane na zamknięcie dania, zwykle na 15-30 minut w okresie 23:30-0:30 - w zależności od miejsca...
Z Bratysławy dojedziesz na LPG do Ptuj? Jaki masz zbiornik? W Austrii tylko na wybranych stacjach jest gaz, ale to pewnie już wiesz...
fixz_9 napisał(a):-czy mogę sugerować się stacjami 24/7 z apki myLPG?
Pääkäyttäjä napisał(a):fixz_9 napisał(a):-czy mogę sugerować się stacjami 24/7 z apki myLPG?
Generalnie tak. Lepiej z myLPG zaplanować sobie trasę i sprawdzić stacje przed wyjazdem (klikając potem na mapach Google, można dowiedzieć się więcej o danym obiekcie). Choć ja się dwa razy zdziwiłem - raz w Austrii a raz w Niemczech, niby 24/7 a na miejscu okazało się, że tak ale do 22 albo 18
Do Chorwacji można wjechać na dowód osobisty. Jedyne, co się "zmieniło", to kontrole na granicach...
gusia-s napisał(a):
W Austrii omijać tę stację szerokim łukiem - zdziercy cena LPG aktualnie 0,869 eu/l co przy obecnym kursie eu daje kwotę 3,68 zł/l
Pääkäyttäjä napisał(a):gusia-s napisał(a):W Austrii omijać tę stację szerokim łukiem - zdziercy cena LPG aktualnie 0,869 eu/l co przy obecnym kursie eu daje kwotę 3,68 zł/l
To jakaś promocją widzę Ci się trafiła Ja nie mam dobrych wspomnień Jeden pistolet z końcówką ACME a drugi Tomasetto
....
Odłożyłem pistolet, dałem w długą a Włoch w aucie obok chyba pomyślał, że ukradłem paliwo
Napewno!Pääkäyttäjä napisał(a):Jesień zeszłego roku, stacja BP gdzieś przed Wiener Neustadt. Na BP w Austrii mają szalone ceny w ogóle, na Shellu w Schricku zapłaciłem już 0.69. To z BP jak dotąd, najwyższa cena za gaz. Może to przez to, że mają tam dwusystemowy dystrybutor
gusia-s napisał(a):Ale nie jest źle z tym BP ... to chyba nie zależy od sieci a od położenia stacji - w Griffen na BP 7.05. LPG 0,699 i miał powera Najlepszy jaki udało się zatankować po trasie.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi