napisał(a) mpmwm » 02.07.2015 18:45
Witam wszystkich
Jestem własnie w Trogirze od 27.06 a dojechałem na gazie właśnie.
Mam Voyagera z małą bulą bo nie da się wstawić innej niestety nie tracąc bagażnika.
Spalanie mam 14 lpg na 100 km więc mając 44 l butlę tankuję co chwila
Ale jak się ustali wcześniej gdzie i na jakiej stacji tankować da radę dojechać na gazie do celu.
Najgorzej jest w Austrii oczywiście . Nie dość że cena była zabójcza jak na lpg to jeszcze stacje są ze dwie przy głównej trasie . Ale najlepsza jest cena która ma mały haczyk
. Płaciłem 0,93 euro za litr. Pomyślałem że cóż Unia , Austra, ja biedny polaczek ( do tego miałem awarię z zaworem na stacji po wymianie butli dwa dni wcześniej więc już ogólnie samopoczucie do bani ) zatankowałem 20l byle dojechać do Słowenii.
I tu ten haczyk
zamiast przejechać około 90 mil przejechałem 130
!!! Jakość tego gazu jest 300 razy lepsza niż naszego czy jakiegokolwiek tankowanego !!!
Na Słowenii już gaz był taki jak u nas albo gorszy w Chorwacji też jest przeciętny więc wszystko wróciło do normy ale to była niezła radocha jak się okazało że wcale nie przepłaciłem za paliwo
.
Pozostaje mi powrót do polski i tym razem pewnie już zatankuję w Austrii do pełna bo wcale nie wychodzi jakoś drożej a jakość lepsza
.
Życzę wszystkim udanych wakacji w Chorwacji
i pozdrawiam serdecznie