dzięki wielkie. też tak zrobiłem - teraz już nic nie powinienem przeoczyć
pozdr.
jacek73 napisał(a):witam
ja tankowałem w Austrii tu
Włochy pierwsza prze Udine wcześniej nic nie było przynajmniej ja nie widziałem tu
jakieś 360 km o dziwo mnie udało się dojechać na LPG do zbiornika wchodzi mi ok 33l i zwykle robie na baku około 330-340l nie wiem jak się to stało ale dojechałem
Pozdr Jacek
to jest ta stacja z Lpg
raptorf22 napisał(a):Nie doszukałem się informacji gdzie zatankuje LPG na pierwszej stacji po przekroczeniu granicy w Macejl?
Czy dobrze widzę że to dopiero Tifon przy zjeździe Sveti Kriż ?
gusia-s napisał(a):Pierwsza bezpośrednio przy autostradzie jest dopiero za Zagrzeb Lucko tu
To ok. 40km dalej od zjazdu na Sv. Kriz więc jeśli dasz radę to chyba lepiej tam dotrzeć niż odbijać z autostrady i na nią wracać. Pobór kolejnego bileciku i zapłata za poprzedni itd..
Lukasso napisał(a):Ok dzięki za pomoc . A czy w tych krajach tankuje się samodzielnie, czy pracownik stacji tankuje?
romuald22 napisał(a):cvallo2 napisał(a):czy mógłby prosić o potwierdzenie, że na tej stacji - niestety nie mogę linka wstawić,
koordynaty :
Latitude and Longitude
45.87041, 16.19296
północny wschód od zagrzebia, poniżej miasta belovar
Google street view, nie potwierdza, obecności gazu tutaj...
Na mylpg jest to pierwsza i ostatnia stacja na autostradzie zagrzeb - letenye.
Są i inne ale to już trzeba zjeżdżać z autostrady.
To o co prosisz nie potwierdzę bo nie znam.
Natomiast wielokrotnie przeze mnie sprawdzone całodobowe LPG na twojej trasie jest
Może cię irytować zjazd z autostrady ale zapewniam, że to tylko kilkaset metrów, a potem śmigasz dalej.
Raul73 napisał(a):Lukasso napisał(a):Ok dzięki za pomoc . A czy w tych krajach tankuje się samodzielnie, czy pracownik stacji tankuje?
Było już dziesiątki razy wyjaśniane, że nie ma żadnej reguły. Wszystko zależy od stacji, pory dnia, pogody, ruchu, a nawet od kaprysów załogi stacji czy innych warunków.
Na tej samej stacji będziesz miał samoobsługę, a godzinę później już będzie tankowanie tylko przez pracowników.
Trzeba patrzeć na napisy na dystrybutorach. Albo pytać w kasie.
gusia-s napisał(a):
Samodzielne tankowanie spotkałam tylko w Austrii, w Cz i HR był wyraźny zakaz samodzielnego tankowania
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi