Czytając tematy o LPG w czasie podróżny na południe i biorąc pod uwagę ceny gazy za granicą zastanawiam się czym jechać (auto z instalką LPG czy Pb)
1. Nie mam w tym aucie (LPG) zapasówki (kompresor i zapasówka w "szpreju" odpada)
2. Auto mniejsze i muszę dodatkowo wrzucić box na dach (wiadomo zużycie wzrasta)
3. Rożnica za koszty przejazdu nie będzie już taka korzystna jak w RP (będzie nadal taniej, ale...)
4.Na plus od sierpnia mam nowe ubezpieczenie i dodatkowo Zieloną Kartę w tym aucie (obecne mdirect z mbank-u to oszustwo i złodziejstwo-nie sprzedają, nie dają takiej możliwości) i nie muszę się martwić, że ktoś sprawdzi w podróży do Dubrownika i jeszcze gdzieś.) Natomiast z autem na bezn. jest kłopot, bo ubezpieczenie mdirect jeszcze do stycznia ale jest zapasówka pełnowymiarowa, więcej miejsca-kombi i na minus 7l/100km benzyny trzeba liczyć ( i tak nie jest tragedia). Nie wiem czym jechać, a auto w podobnym nastoletnim wieku (w cro już byłem, więc nie jestem zielony i jechałem krajoznawczą trasą przez Słowację-Węgry-Chorwację-BiH i znów Chorwacja.)