Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

LPG w Chorwacji i krajach tranzytowych

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
gitmar
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) gitmar » 06.08.2013 21:29

A ja głupi myślałem że 5 kun to nie więcej niż ok.2.85zł :D
AdamBeata
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamBeata » 07.08.2013 13:26

Powiem szczerze, że jeżdżę tylko na LPG i przed pierwszym wyjazdem do Cro dobrych kilka lat temu spinałem sie na forach żeby nie jeździć na benzynie i wyszukiwałem stacji ale po pierwszym wyjeździe stwierdziłem, że tyle jest stacji z LPG, że teraz po prostu jadę do celu i tankuję po drodze. Na zbiorniku walę od 360 do 420km w zależności jaka mam cieżką nogę i jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się aby gaziku zabrakło. W Słowenii i Chorwacji stacji jest dużo a na autostradach w Cro to LPG jest co mniej więcej 100km.
Austria ma mało stacji LPG ale można spokojnie dojechać na pełnym zbiorniku z Czech do Słowenii.
Zalewam trochę więcej benzyny w PL i po prostu jadę aż się zapali rezerwa i szukam od tego momentu kolejnej stacji.
Zjeżdżanie z autostrady aby zaoszczędzić kilka groszy na litrze skończyło sie tym, że po pierwszym wyjeździe zaoszczędziłem nie więcej niż 100zł, a straciłem bezcenne minuty widoku na Adriatyk z naszego apartamentu :)
Jarek_Lodz
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jarek_Lodz » 08.08.2013 19:48

Pare dni temu dojechalismy do Chorwacji. Tankowalismy : Jastrzebie, na Slowacji na ostatnim rondzie przed granica stacja po lewej stronie , a Austrii zaraz za Wiedniem stacja z drogowskazem z duzym napisem LPG (byla samoobsluga), potem Slowenia - stacja zaraz za granica po preawej (samoobsluga), na Chorwacji na Autostradzie jak jest LPG to na znaku przed stacja jest napisane GPL. Tym sposobem dojechalem z pelnym bakiem benzyny do Orebicia (tez jest tam stacja LPG). Bylismy w Medjugorje, tez wszedzie po drodze byl gaz.

Nie bierzcie wiecej jak pol baku bo szkoda podwyzszac spalania.

Pozdrawiam
Jarek
jacekww
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacekww » 09.08.2013 10:56

napisał(a) Jarek_Lodz
a Austrii zaraz za Wiedniem stacja z drogowskazem z duzym napisem LPG

Cena gazu na tej stacji to 0,91 euro, a na A2 pod Loipersdorfem 0,88, proponuję więc tak zaplanować aby nie musieć tankować.
#Gregory#
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) #Gregory# » 14.08.2013 11:52

jacekww - mozesz potwierdzić , że LPG na stacji AGIP pod Loipersdorfem jest nadal aktualne ? W którymś z wcześńiejszych postów wyczytałem , że nie ma na tej stacji LPG (?) Jechałem tamtędy dwa lata temu i było na niej LPG , tankowałem tam w jedną i w drugą stronę
Pozdrawaim!
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 14.08.2013 12:38

#Gregory# napisał(a):jacekww - mozesz potwierdzić , że LPG na stacji AGIP pod Loipersdorfem jest nadal aktualne ? W którymś z wcześńiejszych postów wyczytałem , że nie ma na tej stacji LPG (?) Jechałem tamtędy dwa lata temu i było na niej LPG , tankowałem tam w jedną i w drugą stronę
Pozdrawaim!

Jest, tylko przenieśli dystrybutor. Wcześniej był oddzielnie - z prawej strony, zaraz przy wjeździe. A teraz jest tam, gdzie dystrybutory benzynowe.
#Gregory#
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) #Gregory# » 14.08.2013 12:48

I wszystko jasne! Dzięki! :)
jacekww
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacekww » 14.08.2013 16:51

Potwierdzam to co pisze Raul73.
lisek1
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) lisek1 » 14.08.2013 19:10

a jak z cenami LPG w Mikulovie? Pewnie trochę wyższe niż w głębi kraju z uwagi, iż jest to ostatnia stacja przed granicą...
Tam są zdaje się dwie stacje Shell i AGIP, dobrze kombinuję?
jak cena gazu w Mikulovie?
można płacić kartą?
iro79
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) iro79 » 14.08.2013 21:29

ja równiez ponaglam pytanie o cene LPG w Mikulovie - jutro wyjazd :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
pozdrawiam
Jacole
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacole » 15.08.2013 17:19

A jak jest z gazem w Sowenii, bo w drodze na Istrię pojadę raczej dłużej Słowenią (i tak płacę za winietę, a autostrady są już bez opłat...) do Lubljany i Kopera.
Zatem, czy jest gaz na stacjach przy autostradach i jakie ma oznaczenie (LPG).
cronaturki
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) cronaturki » 15.08.2013 17:42

na jednej ze stacji LPG w Czechach tuż prze Mikulovem cena LPG dnia 25 lipca 2013 wynosiła

Obrazek

.
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 15.08.2013 21:21

lpg na wjezdzie do Mikulow 15.08.13 - 18.5 KC/l na rondzie zjazd na zamek koło Lidl, dalel 194 km Loipersdorf Agip 0.899 E/l.
lisek1
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) lisek1 » 16.08.2013 07:18

a ta stacja przed/na wjeździe do Mikulowa jest całodobowa? Można płacić kartą?
cronaturki
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) cronaturki » 16.08.2013 10:33

A tego to ja nie wiem. Ja nie LPG-owy :) tudezież nie GPL-owy :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

LPG w Chorwacji i krajach tranzytowych - strona 40
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone