napisał(a) gitmar » 04.07.2012 10:23
Bartek_TG napisał(a):Raul73 napisał(a):Bartek_TG napisał(a):Raul73 napisał(a):Bartek_TG napisał(a):A gdzie przekraczałeś granicę Słowacko-Węgierską? Tez mam problem małego zbiornika i myślałem, żeby zalać cały w Słowacji, po ok 100km tankować drogiego gazu u Madziarów i do granicy
Ja chcę przekroczyć granicę w Sahy i gdzieś przed tą granicą tankować
Przy węgierskiej cenie
LPG 3,76zł to chyba nie za bardzo się opłaca tankować? Nie lepiej zalać gdzieś w Polsce dobrej a taniej benzyny? Mnie np. na moim samochodzie przy cenie PB 5,60zł (bardzo realna) wychodzi różnica ok. 2-3 zł na 100 km
Cena którą podałeś to cena LPG już na Węgrzech?
Tak - tam zawsze są takie drogie paliwa!
A pamiętasz gdzie przed granicą (jeszcze na Słowacji) jest stacja z LPG? tak, żeby jak najbliżej granicy zatankować? aha można normalnie za takie tankowanie płacić kartą, czy muszę mieć ze sobą gotówkę
Rok temu tankowałem właśnie w miejscowości Sahy, tuż przed dawnym przejściem granicznym na Shell'u. Stacja 24h więc luz. Płatność i kartą i gotówką. W zeszłym roku cena 0.71 euro, w tym pewnie podobnie.
Jadąc z powrotem przez Węgry, Słowację zatankuj na przejściu granicznym Gorican-Letenye tam masz stację INA z LPG tylko musisz zjechać wcześniej kierując się na przejście graniczne dla ciężarówek. Jak wracasz przez Budapeszt - Sahy znowu trafiasz na Shella, jest to dystans (od stacji do stacji ok.350km).
Swoją drogą jak będę jechał w tym roku to i tak zaleję Pb w Polsce ok.30l więcej i jak zabraknie na Węgrzech to dla zasady tam nie zatankuję, lecz pojadę na Pb - przynajmniej dla silnika zdrowiej
Z pozytywnych informacji to LPG w tym tygodniu staniał w Chorwacji, narazie poza autostradami i cena wynosi 4.36 KN, prawie tyle co 2 lata temu i jest to niższa cena niż w Polsce
http://ina.hr/default.aspx?id=306