Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

LPG w Chorwacji i krajach tranzytowych

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Krzych01
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzych01 » 27.07.2009 20:16

Jest stacja z LPG ok. 20 km przed Karlovacem. Zawsze tam tankowałem, również w tym roku. Cena 29.06 przed południem była jeszcze 3,69 Kn, a wieczorem gaz zdrożał na 4,04 Kn. Później są na co drugj/trzeciej stacji na autostradzie. Mam kilka namiarów na GPS. Jak są zainteresowani, to mogę podać.
Pozdrawiam
Jarek[/quote]

Ja poproszę o namiary adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Jarek999
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jarek999 » 27.07.2009 21:25

Krzych01 napisał(a):Ja poproszę o namiary adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Wysłałem
Fasol
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fasol » 28.07.2009 12:20

Rok temu byłem w Puli i z gazem był dramat. Gaz skończył się gdzieś w Austrii i do samej Puli nie było ani jednej dobrze oznakowanej stacji którą byłoby widać z autostrady.
W tym roku jadę na południe więc jak ktoś ma namiary GPS na gazostacje na trasie Bratyslawa-Wiedeń, Graz a potem na południe do samego Splitu to będę wdzięczny
fasola[at]o2.pl
postrafiam
jarekrk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jarekrk » 28.07.2009 13:26

WPISZ sobie w GOOGLeMaps LPG Bratyslawa, Czy Graz lub jakie inne tam miasta chcesz,
nawet na Słowenii wpisz LPG Słowenia i ci wyjdzie pare stacji, pewnie to tylko 10-25% wszystkich ale zawsze coś
yahhoo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) yahhoo » 03.08.2009 10:34

Mam auto na gaz ;) dwa tygodnie temu wróciłem z wyspy Brać moje refleksje są takie. Jadąc przez Barwinek-Kosice-Miszkolc-Budapeszt-Zagrzeb
problemy z gazem generalnie są na Węgrzech. Na Słowacji gaz jest dostępny bez problemu w Koszycach, a ostatnia stacja z LPG tuż przed granicą z Węgrami, na Węgrzech dużo gorzej pytając się na stacjach przy autostradzie słyszałem że, na następnej prawdopodobnie dostanę :D :D niestety przy autostradzie na Węgrzech gazu niet, dopiero miły Pan ze stacji za Budapesztem tuz przy Balatonie wyjaśnił mi że, gaz to ja dostanę zjeżdżając z autostrady do miejscowości Balatonlelle lub Zamardi, potem znalazłem stację gazową dopiero na Chorwacji za Zagrzebiem. Miejscowości w których znalazłem LPG nad Balatonem są malutkie nie sposób przeoczyć stacji. Podajcie miejscowości na gdzie można zatankować LPG jest to informacja na wagę złota :D
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 03.08.2009 11:00

yahhoo napisał(a):Mam auto na gaz ...tuz przy Balatonie wyjaśnił mi że, gaz to ja dostanę zjeżdżając z autostrady do miejscowości Balatonlelle lub Zamardi, potem znalazłem stację gazową dopiero na Chorwacji za Zagrzebiem. Miejscowości w których znalazłem LPG nad Balatonem są malutkie nie sposób przeoczyć stacji. Podajcie miejscowości na gdzie można zatankować LPG jest to informacja na wagę złota :D

W Siofok jest stacja z LPG.
noyle
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) noyle » 05.08.2009 17:23

JacYamaha napisał(a):
yahhoo napisał(a):Mam auto na gaz ...tuz przy Balatonie wyjaśnił mi że, gaz to ja dostanę zjeżdżając z autostrady do miejscowości Balatonlelle lub Zamardi, potem znalazłem stację gazową dopiero na Chorwacji za Zagrzebiem. Miejscowości w których znalazłem LPG nad Balatonem są malutkie nie sposób przeoczyć stacji. Podajcie miejscowości na gdzie można zatankować LPG jest to informacja na wagę złota :D

W Siofok jest stacja z LPG.

Przy autostradzie czy trzeba zjechać do wsi?
yahhoo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) yahhoo » 07.08.2009 13:42

trzeba zjechać ale to z 15km zobacz sobie na mapie TU
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 07.08.2009 13:51

Siofok polecam nie tylko ze względu na LPG - przy okazji można odpocząć, pomoczyć nogi w Balatonie i przede wszystkim dobrze zjeść.
Obrazek

I nie jest to 15 km od zjazdu - bliżej.
noniaa
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) noniaa » 07.08.2009 14:13

Witam.
Proszę o podanie aktualnych cen LPG.
Czechy-Mikulov
Austria- 100km w kierunku Graz
Chorwacja przy autostradzie w okolicach Zagrzebia.
Pozdrawiam.
Marek40
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marek40 » 07.08.2009 14:49

W połowie lipca w całej Chorwacji 4,04 kn
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 07.08.2009 15:39

noniaa napisał(a):Witam.
Czechy-Mikulov
Pozdrawiam.

Ale się obśmiałem - dzięki.
w0jtek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) w0jtek » 10.08.2009 06:19

Wiem, że cana w Chorwacji za LPG jest niby stała w całym kraju (obecnie 4,04) ale przed Molunatem (na południe od Dubrovnika) tankowałem za 4,14. Czyżby sobie dodali za to, że ostatnia stacja z LPG przed granicą z Czarnogórą???
noniaa
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) noniaa » 10.08.2009 19:22

JacYamaha napisał(a):
Czechy-Mikulov
Pozdrawiam.

Widzę że kolega udzielił konkretnej i wyczerpującej odpowiedzi. Z góry dziękuję.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 11.08.2009 07:05

noniaa napisał(a):
JacYamaha napisał(a):
Czechy-Mikulov
Pozdrawiam.

Widzę że kolega udzielił konkretnej i wyczerpującej odpowiedzi. Z góry dziękuję.

Proszę :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

LPG w Chorwacji i krajach tranzytowych - strona 9
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone