Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

LPG na trasie przez Słowacje

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
marecki
Globtroter
LPG na trasie przez Słowacje

Nieprzeczytany postnapisał(a) marecki » 28.06.2006 16:41

Witam.
Wiem, że ten tema był juz omawiany. Ale sporo się zmieniło, może ktoś z doswiadczenia wie gdzie i na jakim kilometrze można zatankowac LPG. Było fajne miejsce do tankowanie w Bratysławie jadąc prze miasto, ale teraz jest podobno oddana autostrada przez miasto. Bedziemy Wszyscy jadący przez Słowacje do CRO bardzo wdzięczni za konkretne info.
pozdrawiam
xennax
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) xennax » 28.06.2006 18:05

Zasadniczo przed wjazdem na aut przed Zilina masz kilka stacji LPG po drodze . Tam nalepiej zabrac a potem jest troche stacji w Brat po drodze trzeba zjechac i ostatnia OMV po prawej na wyjezdzie z centrum . W CRO jest LPG v Cakovac Varazdin gdzies na forum jest link i opis z godz pracy i sposobami placenia full info [/list]
jarospec
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) jarospec » 29.06.2006 08:26

Ze swojego doświadczenia mogę podać Ci jak ja tankowałem GAZ,
jechałem trasą 2 Cieszyn - Ołomuniec - Brno - Wiedeń - Graz - Maribor,
mianowicie, raz do pełna w Cieszynie przed Czeską granicą (w Petrochemi Płock), potem dopełna w Czechach w Mikulov na granicy z Austrią (na granicy jest stacja GAZ Shell). Na tym Gazie przejechałem całą Austrię (podobno w Wiedniu jest stacja GAZ, ale niezauważyłem jej), Słowenię i na oparach dotarłem do Chorwacji, jechałem na Istrię, i tam w Rovinji zatankowałem po raz trzeci do pełna Gaz :)

PS: mam bak 60 litrów i jechałem spokojnie :)

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone